Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Скинулись по-крупному
17 червня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Щоб переманити на обслуговування великих позичальників, банки спростили процедури і об'єдналися в синдикати.

Початок 2013 р. став не найвдалішим для корпоративного кредитного ринку. Банкам вдалося вирішити проблему з тотальною нестачею грошей, але, роздобувши їх, фінансисти задалися новим питанням: кого ними кредитувати? Дорогущі кошти, зібрані у населення під кредитну кампанію-2013, виявилися не по кишені більшості вітчизняних компаній. Підприємства ж, які погоджувалися на високі ставки, вселяли серйозні побоювання кредиторам з точки зору погашення позик. Банкіри знайшли непростий вихід з неоднозначної ситуації: зробили упор на фінансування гігантських компаній, які гостро потребували поточне кредитування та погоджувалися на дорогі позики, а також на розвиток програм для малого бізнесу. Практично неохопленим на початку року залишився прошарок з середніх українських компаній.

Кредитний корпоративний ринок на порозі крупного перерозподілу

Олексій Волчков, заступник голови правління по корпоративному бізнесу ПУМБ:
Думаю, що ми скоро побачимо переділ корпоративного ринку на користь банків з вітчизняним капіталом. Вважаю, що фінустанови з європейськими акціонерами, які зараз відчувають фінансові проблеми на батьківщині, стануть скорочувати свою присутність на ринках, що розвиваються, і українському у тому числі. У результаті ми можемо прийти до розстановки сил, яка спостерігалася у нас до 2004 р., коли частка іноземного капіталу в активах нашої банківської системи була нижче 20%. Активність окремих кредиторів, зрозуміло, буде різною. Але якщо говорити про загальні обсяги приросту корпоративного ринку, то він за підсумками 2013 р. складе близько 5-10%.

За звичаєм галузеві пріоритети банків будуть спиратися на розвиток економіки в цілому: як тільки буде з'являтися галузь промисловості, що демонструє інтенсивне зростання, вона неодмінно приверне увагу фінансистів. Сьогодні платоспроможних позичальників більше в сільському господарстві, машинобудуванні, гірничорудній промисловості і, звичайно, в галузях, що виробляють імпортозамінну продукцію.

Джерело: Деловая столица від 27.05.2013

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок