Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Без відриву від виробництва
05 квітня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

В умовах погіршення ситуації в економіці ПУМБ відмовився від агресивної стратегії гонитви за часткою ринку і вирішив розвивати рітейловий напрямок з допомогою кредитування клієнтів зарплатних проектів. Учасники ринку вважають такий формат менш ризиковим завдяки наявності достовірної інформації про потенційних позичальників. Однак концентрація виключно на власниках зарплатних карток робить банк залежним від співпраці з роботодавцями.

Стагнація економіки змушує банки відмовлятися від агресивних стратегій кредитування. У ПУМБ, який два роки тому пообіцяв за п'ять років увійти до топ-5 банків за активами (див. "Комерсант" від 13 квітня 2011 року), вчора констатували нездійсненність цієї мети. Після поглинання Донгорбанку позиція ПУМБ не змінювалася вже два роки – дев'яте місце. "Ми переглянули нашу стратегію, оскільки українська економіка росла більш повільними темпами, ніж ми очікували. Тому ми концентруємося не на нарощуванні частки ринку, а на підвищенні операційної прибутковості та покращенні сервісу", – заявив учора голова правління ПУМБ Сергій Черненко. Незважаючи на те, що в 2012 році портфель роздрібних кредитів виріс на 16%, банк замість агресивного споживчого кредитування вибрав роботу з нинішніми клієнтами.

З цією метою ПУМБ перейде до нового формату "Банк на роботі", який передбачає продаж продуктів співробітникам підприємств, залучених за зарплатними проектами. "Співробітник банку знаходиться на підприємстві і на віддаленому робочому місці пропонує клієнтам консультаційні послуги, а також продає споживчі кредити, кредитні карти і овердрафти. Зараз цей проект працює у тестовому режимі", – розповів пан Черненко. – Якість таких кредитів для зарплатних клієнтів дуже висока, в них дуже невеликий обсяг прострочення". Зараз у ПУМБ 400 тис. зарплатних клієнтів. Обсяг потенційного кредитного портфеля в рамках цього проекту не називається. Масовим кредитуванням на відкритому ринку буде продовжувати займатися другий банк групи СКМ – " Ренесанс кредит ".

Джерело: газета "Коммерсант" від 27.03.2013.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок