Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ має намір підвищувати операційну ефективність без нарощування частки на ринку
29 березня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

В 2013 році «Перший Український Міжнародний Банк» в результаті зміни стратегії має намір підвищувати операційну ефективність без нарощування частки на ринку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова правління ПУМБ Сергій Черненко на прес-конференції, присвяченій презентації фінансових результатів банку за 2012 рік за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

За його словами, банк розчарований показником прибутку за підсумками 2012 року, оскільки ставив більш високі цілі, тому в поточному році основними завданнями банку є підвищення ефективності операційної діяльності, впровадження нової автоматизованої банківської системи і підвищення продуктивності контакт-центру. Також С.Черненко повідомив, що банк змінив затверджену раніше стратегію, відповідно до якої планувалося до 2014 року увійти до топ-5 банків за обсягами активів, у зв'язку з економічною ситуацією. «Нова стратегія банку передбачає не нарощування частки ринку, а підвищення операційної ефективності та рівня сервісу. Ми дуже сильні в корпоративному бізнесі, плануємо продовжити розвиток напрямків для малого та середнього бізнесу, кредитування агросектору, факторингу і прямого ділінгу, а також хочемо підсилити присутність у роздробі. Рівень зростання кредитного портфеля буде залишатися на рівні минулого року», – сказав голова правління.

Щодо підсумків 2012 року згідно МСФЗ, голова правління повідомив, що показник операційного доходу банку зріс на 18% до 204,4 млн дол. в порівнянні з 2011 роком. При цьому чистий прибуток банку знизився на 38% до 34,7 млн. ​​дол. за рахунок збільшення відрахувань у резерви за кредитами, у той час як показник знецінених кредитів знизився. «Ми свідомо збільшили відрахування в резерви, щоб збільшити покриття знеціненого портфеля в умовах нестабільного ринку, і у підсумку покриття знеціненого портфеля за підсумками 2012 року збільшилось до 55% з 49%», – прокоментував С.Черненко. «Ми дотримуємося консервативної політики управління ризиками, і наші резерви – це оцінки того, що відбулося в банківській системі в 2009 році», – додав він.

Також голова правління повідомив, що, не дивлячись на зниження темпів зростання в банківському секторі країни і ситуацію на ринку, банк збільшив обсяги активів, у тому числі кредитування, обсяги залучених коштів клієнтів і капітал. «Обсяг виданих кредитів виріс на 8,3% до 2,6 млрд. дол., тобто зростання в 4 рази вище, ніж по банківській системі в цілому. Крім того, 100% кредитного портфеля покрито клієнтськими коштами, що є стратегічною метою для більшості сучасних банків», – сказав банкір.

Довідка УНІАН. «Перший Український Міжнародний Банк» працює на ринку України з 1991 року і входить до групи найбільших банків України.

Банк входить до складу провідної фінансово-промислової групи України «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Основним власником банку є український бізнесмен Рінат Ахметов через компанію «СКМ Фінанс» (92,24% акцій банку).

Джерело: УНІАН

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок