Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Як заробити додатковий процент на депозиті?
18 березня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Всім прекрасно відомо, що чим більшим є розмір депозиту, тим щедрішими можуть бути банки. Наприклад, для вкладу в 5 тис. гривень і вкладу в 200 тис. гривень, ставка може відрізнятися на 0,5 в.п. Щоправда, дозволити собі такий депозит може далеко не кожен українець. Але сьогодні банки готові платити надбавку не тільки за великі вклади. В умовах кризи філіальні мережі лягають на банки важким тягарем, і вкладники, які навчилися обходитися без походів у відділення, сьогодні тільки додають у ціні.

Як заявити банку, що твої гроші коштують дорожче? Потрібно просто скористатися послугою Інтернет-банкінгу з функцією відкриття депозиту онлайн. Далеко не кожен банк обзавівся таким сервісом, проте минулий рік показав, що бажаючих з кожним днем все більше. Як видно з наведених нижче діаграм, банки вкрай зацікавлені в зниженні своїх адміністративних витрат на тлі динамічно зростаючих депозитів фізосіб.

Взаємні вигоди

За відкриття онлайн-депозиту банкіри готові винагороджувати клієнтів в межах 0,5-1% у національній валюті. За валютними вкладами надбавка значно нижче.

До інших переваг співробітництва з банками у режимі онлайн можна віднести економію часу та здешевлення низки операцій. «Надбавка по онлайн-депозитах у нас становить 0,5%. Плюс, маючи в розпорядженні Інтернет-банкінг, вкладник може проводити інші онлайн-операції за тарифами, нижчими, ніж у відділенні », – запевнив виконавчий директор ПУМБу Стефан Гуглієрі.

Юридичні нюанси

Виходячи з нинішньої незначної частки онлайн-вкладів, згорнути філіальні мережі і піти з головою в Інтернет банкіри поки не можуть. Деякі банки зволікають із запуском сервісу через юридичних нюанси.

Віддалене оформлення депозиту можливе лише за умови, що програмні засоби банку підтримують використання ЕЦП. Тоді це юридично повністю відповідає стандартній процедурі, а внесок підпадає під гарантію Фонду. Інші депозити, оформлені з застосуванням схем з використанням, наприклад, карткових рахунків, юридично не є банківським вкладом.

Однак юристи кажуть, що клієнтам банків боятися нічого, незважаючи на те, що Цивільним кодексом передбачена письмова форма договору банківського вкладу. «Якщо справа раптом дійде до суду, то грошові кошти підлягатимуть поверненню як придбані без достатніх правових підстав», – запевняє юрист МЮФ Integrites Світлана Бережна.

При цьому, додає вона, якщо вкладники відчувають дискомфорт, маючи лише виписку зі свого рахунку про рух грошових коштів як підтвердження відкриття депозиту, то в банку можна отримати роздруковану версію договору з мокрими печатками. «Отже, права і інтереси вкладників банків, які укладають договори депозиту онлайн, захищені», – резюмує експерт.

Джерело: портал Минфин

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок