Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ оголосив чистий прибуток у розмірі $28 млн.
29 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) оголосив чистий прибуток за МСФЗ за дев'ять місяців 2012 року в розмірі $ 28 млн. Про це кореспондентові ІА «НАШ ПРОДУКТ» повідомила Анастасія Туюкова, старший аналітик Dragon Capital.

«Чистий прибуток ПУМБу за МСФЗ за дев'ять місяці 2012 року трохи перевищив відповідний показник за НСБО ($24 млн.), однак рентабельність знизилася в порівнянні з торішньою МСФЗ-рентабельністю власного капіталу в розмірі 10%, залишаючись, тим не менше, в числі найбільш високих показників по сектору. Зниження рентабельності було пов'язано з ростом відрахувань у резерви на покриття кредитних втрат (коефіцієнт вартості ризику склав 1,7% за дев'ять місяців 2012 року з порівнянні з 0,5% у 2011 р.), хоча останні були і раніше невисокими порівняно зі середнім значенням по системі, при цьому на кінець дев'ятого місяця 2012 року був зафіксований досить високий рівень покриття резервами проблемних позик у розмірі 76%. Чиста процентна маржа і коефіцієнт Витрати/Доходи залишилися на колишньому рівні. Збалансована структура фінансування ПУМБу з низьким рівнем залежності від зовнішнього оптового фондування (коефіцієнт Кредити/Депозити склав 99%) та достатній рівень власного капіталу підкріплюють наш позитивний прогноз по кредитному ризику банку», – зазначила експерт.

Нагадаємо, ПУМБ оголосив чистий прибуток за МСФЗ за дев'ять місяців 2012 року в розмірі $ 28 млн. (-41% по відношенню до попереднього року), при цьому рентабельність власного капіталу склала 6,1%. Кредитний портфель фінустанови виріс за вказаний період на 3% по відношенню до попереднього кварталу і на 7% з початку року, в той час як депозитна база збільшилася на 6% по відношенню до попереднього кварталу (-12% з початку року). Чиста процентна маржа не змінилася і склала 5,2% за підсумками дев'яти місяців 2012 року (що відповідає рівню 2011 р.), аналогічно не змінився і коефіцієнт Витрати/Доходи (56% проти 55% у 2011 р.). Коефіцієнт вартості ризику підвищився до 1,7% за дев'ять місяців 2012 року з 0,5% в 2011 р. (Коефіцієнт Резерви під проблемну заборгованість/Кредити склав 14,8%, -0,3 п.п. з початку року), при цьому рівень проблемних позик зріс на 0,4 п.п. до 19,5% кредитного портфеля. Коефіцієнт адекватності капіталу (Базель I) також фактично не змінився і склав 26,9% на кінець дев'ятого місяця 2012 року.

Джерело: ІА Наш Продукт

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок