Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

На тонкому льоді (ИнвестГазета)
25 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Про корпоративне кредитування

Олексій Волчков, заступник голови правління з корпоративного бізнесу ПУМБ

У цьому році в порівнянні з 2011-м корпоративне кредитування знизилося в цілому по ринку, що обумовлено декількома причинами. Спостерігається дефіцит гривневих ресурсів. Ставки за депозитами у гривні залишаються високими, що співвідноситься з високими ставками по кредитах, які стають непідйомними для більшості компаній, особливо виробничих. Нинішня ситуація також характеризується обмеженою кількістю хороших позичальників, більшість з яких є занадто закредитованими.

Як результат, цього року банки зосередили свою увагу на кредитуванні галузей, що мають високий маржинальний дохід або підтримку держави по компенсації процентних ставок. Це сільське господарство – як первинне виробництво, так і переробка, торгівля товарами широкого вжитку (продукти харчування, косметика, парфумерія та інші); фармацевтика. Крім того, в залежності від кон'юнктури цін на світовому ринку цікавим є валютне кредитування зернотрейдерів, машинобудування, металургійної та хімічної промисловості.

Повний текст статті читайте в журналі "ИнвестГазета" №30-31 від 06.08.12

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок