Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Машинально в борг (Личный счет)
25 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Як за допомогою кредиту уникнути переплати за автомобіль у разі можливого підвищення митних зборів.

Найближчим часом стане відомо, яким чином уряд збирається обмежувати потік імпорту автомобілів. Поки обговорюється два варіанти. Перший – підвищення мит з 10% до, як мінімум, 15%, а максимум – 25%. Другий – введення квот у разі організації виробництва на території України. Який би спосіб не був обраний, результат все одно буде один – ціни на імпортні автомобілі полізуть вгору. Адже навіть у разі квотування імпорту далеко не всі автовиробники погодяться розміщувати заводи в нашій країні. Тому зростання цін на авто – це лише питання часу.

Втім, можна заздалегідь підстрахуватися від майбутнього підвищення, якщо взяти кредит на короткий термін. Добре, що банкіри проявляють настільки велику прихильність до майбутніх автолюбителів, що готові кредитувати їх навіть під 1-6% річних. Хоча, звичайно ж, існують нюанси.

Нульові або майже безкоштовні кредити на покупку авто банки видають лише в двох випадках, коли початковий внесок сягає 50% вартості машини або кредит необхідний на дуже короткий термін, зазвичай до року-двох.

Зрозуміло, такі умови виглядають вельми привабливо. Фактично мова йде про розстрочення. Але в реальності отримати розбивку тіла кредиту на рівні частини без будь-яких додаткових платежів не вийде.

При нульових кредитах багато банків передбачають комісійні. Не можна сказати, що додаткові витрати істотно здорожують покупку, і все-таки розстрочка в чистому вигляді не вийде.

В основному реальні процентні ставки по довгострокових кредитах знаходяться в межах від 14 до 20% річних. Хоча деякі банки пропонують кредити навіть під 35% річних, непомітно накручуючи відсотки завдяки щомісячним комісійним платежам. І начебто розмір платежу невеликий – всього лише близько 1% в місяць від вартості авто. Але в перерахунку за рік набігає більш ніж достатньо, щоб за кілька років віддати банку стільки, скільки вистачило б на покупку декількох машин. Взагалі щомісячна комісія – головний ворог позичальника. Сходу майже неможливо розрахувати реальну процентну ставку. Тому краще зовсім не брати в борг, якщо передбачений такий вид комісійних.

Найдешевші кредити з мінімально можливим початковим внеском банки пропонують лише за партнерськими програмами з автосалонами. Хоча не можна сказати, що це сильно обмежує у виборі покупця. Практично кожен більш-менш крупний автодилер зав'язаний на якомусь банку. Інша справа, що програми сильно відрізняються одні від одних. Один і той же автомобіль можна купити в кредит і під 15%, і під 20%.

Якщо банк пропонує кредит на будь-яку марку авто, то тут знайти 5-річний кредит за ставкою нижче 18% не вийде. Такі позики найдорожчі. Тому простіше таки шукати машину по партнерській програмі. І, тим не менше, навіть найдешевший кредит на 5-7 років при нинішніх ставках не дозволить уникнути втрат у разі підвищення вартості авто в результаті збільшення митних зборів або введення інших обмежень на ввезення імпортних авто. Все одно за перший рік обслуговування боргу доведеться виплатити за відсотками більше, ніж складе можливе подорожчання авто. Заощадити на процентних платежах дозволить хіба що збільшення до 50% розміру початкового внеску. Тільки в цьому випадку вже немає необхідності займати так надовго, якщо можна отримати річну або дворічну розстрочку під 0%.

У рейтингу найдешевших автокредитів на рік видання "Личный счет" включило автокредит ПУМБ "Супер Хіт" в ТОП-10 найбільш вигідних пропозицій на ринку, поставивши його на шосте місце.

З повним текстом статті можна ознайомитися в журналі "Личный счет" № 7 від 20.08.12.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок