Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ провів тестування навантаженням АБС
10 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Банківські системи зможуть витримувати високі навантаження завдяки технологіям Microsoft.

Програмне забезпечення Microsoft здатне витримувати максимальні навантаження і забезпечувати безперебійну роботу автоматизованих банківських систем, що є критично важливим у банківській сфері. Такі результати показало спеціальне тестування навантаженням, проведене Gold-партнером Microsoft – компанією Lime Systems для Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) в Технологічному Центрі Майкрософт (Москва, Росія).

Більше 95% всіх операцій в ПУМБ робить автоматизована банківська система (АБС). Динамічно зростаючий бізнес банку висуває підвищені вимоги до показників ефективності роботи АБС, забезпечення високої надійності її функціонування, готовності до високих навантажень і здатності забезпечувати швидкий відгук. Такі характеристики забезпечуються не лише самою системою, але і базовою програмною інфраструктурою, на якій вона розгорнута. Все це дозволяє ПУМБ забезпечувати надійність та якість обслуговування для своїх клієнтів.

Саме тому ПУМБ висунув вимоги по стрес-тестуванню автоматизованої банківської системи Scrooge. Дане тестування проводилося з використанням програмних продуктів Microsoft – Microsoft Windows Server 2008 R2 x64 Enterprise і Microsoft SQL Server 2008 R2 x64 Enterprise, а також сервера баз даних HP 980 G7. Щоб забезпечити умови прогнозованого навантаження в банку, тестова база даних містила дані про 8 млн. клієнтів і більше 55 млн. рахунків, а її розмір складав 1,6 ТВ.

Основна мета такого тестування – перевірити, якого рівня продуктивності і масштабованості може досягти система, враховуючи плановані темпи зростання бізнесу банку на найближчі кілька років. При цьому кількісні показники і основні вимоги до методики тестування були максимально наближені до реалій повсякденної роботи банку.

Методика охопила типові банківські операції:

• щоденний регламент: необхідно було оцінити можливість виконання окремих операцій, щоб спрогнозувати час, необхідний на закриття банківського дня.

• імітація одночасної роботи в системі 3 тис. користувачів, які виконують критичні бізнес-операції протягом одного операційного банківського дня. Це необхідно для того, щоб оцінити продуктивність і забезпечити комфортні умови роботи.

«У ході тестування вдалося досягти планових показників банківської системи Scrooge і переконатися в тому, що програмна платформа Microsoft відмінно походить для побудови найбільш високонавантажених рішень, що вимагають найвищого рівня масштабованості і надійності. Ми дуже задоволені результатами – нам вдалося домогтися виконання однієї бізнес-транзакції в межах 1 мілісекунди!», – Сказав Сергій Васильцов, системний архітектор Lime Systems.

«Безперебійна робота автоматизованої банківської системи є критично важливою умовою для ефективної роботи банку в цілому, – говорить Юрій Піскарьов, керівник департаменту інформаційних технологій ПУМБ. – Стрес-тестування АБС надало нам дуже точні дані про навантаження, які може витримати вибрана нами система і рішення на базі програмної платформи Microsoft. Результати тестування ляжуть в основу плану по реалізації ІТ-стратегії ПУМБ, створеної для підтримки бізнес-стратегії розвитку банку до 2015 року».

Джерело: Майкрософт Україна

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок