Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Костянтин Вайсман виступив в Київській школі економіки
09 червня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

9 лютого в Київській школі економіки (KSE) відбулась бізнес-лекція на тему «Злиття банків: теорія і практика», яку провів Костянтин Вайсман, голова правління ПУМБ. У своїй промові пан Вайсман докладно розповів про процес злиття ПУМБ та Донгорбанку, яке завершилося в 2011 році і стало найбільшим злиттям на банківській мапі України.

Костянтин Вайсман розповів про процес злиття з точки зору всіх зацікавлених сторін - клієнтів, акціонерів, громадськості, інвестиційної та бізнес спільноти. У презентації пан Вайсман торкнувся як потенційних ризиків, які можуть виникати в процесі об'єднання банків, так і шляхів їх мінімізації та конкретних прикладів ноу-хау, які використовувала команда ПУМБ і Донгорбанк для об'єднання банків.

Процесом злиття керували наглядові ради банків та керуючий комітет, що складався з усіх членів правління ПУМБ і Донгорбанк. Важливу роль в успіху проекту зіграв Проектний офіс, до складу якого увійшли консультанти компанії Ernst&Young, незалежний консультант та ключові співробітники банку. Проектний офіс складав план робіт з об'єднання, здійснював їх координацію та контролював результати.

Костянтин Вайсман, голова правління ПУМБ:
«Рецепт успішного злиття наступний: ставте великі цілі, володійте вірою, подолайте скептицизм та майте гарний план. При цьому злиття не повинно бути самоціллю. Якщо організація не здатна забезпечити власне органічне зростання, то ніяке поглинання не допоможе збільшити її вартість для акціонерів. Результати злиття ПУМБ і Донгорбанк перевершили очікування акціонерів, а процес об'єднання пройшов гладко завдяки відданості та ентузіазму команди, яка вірила в успіх. Ми очікуємо, що витрати на об'єднання окупляться до середини 2012 року, а загальна економія витрат за 2010-2012 г складе близько 5 млн дол США».

Об'єднання ПУМБ і Донгорбанку було проведено в рекордно короткий термін − 9 місяців. В результаті об'єднання ПУМБ значно укрупнився та увійшов до числа десяти найбільших фінансових інститутів Україні. За час інтеграції банк не тільки не розгубив клієнтів, але і значно збільшив свою частку ринку. Прибуток банку в 2011 році зріс на 14%, а активи банку практично подвоїлися. На 1 січня 2012 року ПУМБ займає 8-е місце в системі за розміром активів та 9-е за розміром власного капіталу.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок