Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ приєднався до всеукраїнської інформаційної кампанії з популяризації безготівкових розрахунків
22 листопада 2021

Національний банк та 43 банки-партнери, серед яких ПУМБ, розпочали всеукраїнську інформаційну кампанію з популяризації безготівкових розрахунків #Cashless.

Мета  кампанії – проінформувати українців про переваги і зручність безготівкових розрахунків. У межах кампанії Національний банк разом із партнерами розповідатимуть про сучасні можливості широкого використання безготівкових розрахунків, зокрема про те, як відкрити рахунок у банку, типи платіжних карток, онлайн-банкінг, як здійснювати платежі та перекази через платіжні сайти та маркетплейси за реквізитами та QR-кодом. Крім того, пояснять, як працює NFC-технологія, як токенізувати платіжну картку та додати її у смартфон, «розумний» годинник або фітнес-браслет, а також нагадають основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків.

«Згідно з результатами дослідження, яке проводив Національний банк у 2020 році, платіжною карткою за останній рік користувалися 76% українців, проте онлайн-банкінгом – всього 21%. Ще досить значний відсоток громадян, отримавши зарплату, стипендію чи пенсію на картку, знімають з неї гроші в банкоматі та розраховуються готівкою», – розповів заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

Він додав, що найбільше підтримки в опануванні безготівкових розрахунків потребує старше населення України, особливо в регіонах, оскільки ця тема вимагає навичок не тільки з фінансової, а й цифрової грамотності.

«Тому ми розраховуємо, що молоді люди допоможуть старшому поколінню познайомитися з нюансами безготівкових розрахунків та навчать їх сплачувати комунальні послуги онлайн і купувати в інтернеті», – сказав Олексій Шабан.

Отже, кампанія #Cashless має не тільки просвітницький характер, але й набуває соціального спрямування.

Голова правління ПУМБ Сергій Черненко наголосив: «ПУМБ постійно працює над збільшенням кількості безготівкових розрахунків клієнтами банку. Розвиває дистанційні канали обслуговування – інтернет-банкінг та мобільний додаток, аби в них можна було оперативно та якісно отримати більшість послуг. Пропонує додаткові переваги обслуговування онлайн. Навчає клієнтів, як швидко, зручно та вигідно користуватись банком у смартфоні. Участь у цій ініціативі Нацбанку сприяє прискоренню позитивних змін у суспільстві».

З навчальною метою Національний банк також запускає спеціальну вебсторінку (лендинг) "Cashless" із детальною інформацією про кампанію та безготівкові платежі.

Інформаційна кампанія #Cashless триватиме впродовж трьох місяців у всіх регіонах України за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Великобританії, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Кіберполіції.

Кампанія є продовженням інформаційних кампаній із безпеки готівкових платежів #АнатоміяГривні та з протидії шахрайству #ШахрайГудбай.

Генеральні партнери інформаційної кампанії #Cashless: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, ПРОСТІР, Mastercard, ЄМА, Кіберполіція, Portmone, Ipay, Київстар, Альфа-Банк, Ельдорадо, Фокстрот.

Інформаційні партнери: ПУМБ,  ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Райффайзен Банк,  Укргазбанк, Укрсиббанк, ОТП Банк, КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК, Універсалбанк, Кредобанк, ПроКредит Банк, Таскомбанк, Банк Кредит Дніпро, А-Банк, Банк Альянс, Акордбанк,  МТБ Банк, Ідея Банк, Правекс Банк, Банк Львів, Банк Глобус, Банк Січ, Кристалбанк, Індустріалбанк,  РВС Банк, Радабанк, Банк Кліринговий дім, Перший Інвестиційний Банк, Полтава-банк, Банк Форвард, Мотор-Банк, Укрбудінвестбанк, Банк Грант, Український капітал, Банк ¾, Юнекс банк,  Асвіо Банк, Європейский промисловий банк, Полікомбанк, Банк Траст-капітал, Банк Портал, АМЕРИКАНСЬКА ТОРГОВЕЛЬНА ПАЛАТА В УКРАЇНІ, Європейська Бізнес Асоціація, Всеукраїнська Асоціація Фінансових Компаній, NovaPay, Ria Money Transfer, UAPAY, Громадська організація "ВСАД "IT-бабусі", Велмарт, Велика Кишеня, COOP Україна,  YASNO – постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності.

Новини банку

arrow