Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк»
10 листопада 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) досяг домовленості щодо ключових умов придбання 100% акцій АТ «Ідея Банк» з польською фінансовою групою Getin Holding S.A.

Сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу 2022р, після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету.

Придбання АТ «Ідея Банк» сприяє побудові ефективної та масштабованої банківської моделі з фокусом на розвиток роздрібного бізнесу, а також корпоративного бізнесу в малому та мікро-сегменті та повністю відповідає стратегії розвитку ПУМБ.

"Наша мета – синергія найбільш сильних сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, якість сервісу та експертиза в роботі з високоприбутковими сегментами ринку. З іншого боку, високий рівень компетенції Ідея Банку у роздрібному кредитуванні, сформована ресурсна база, досвід розробки власної цифрової платформи О.Банк», – прокоментував Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Після завершення угоди АТ «Ідея Банк» увійде до складу Банківської групи ПАТ «ПУМБ» як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі.  «Процес інтеграції проходитиме поетапно протягом 3-5 років і буде максимально комфортним для наших клієнтів, партнерів та працівників. На даному етапі в зоні нашої уваги – стабільність інфраструктури ПУМБ та Ідея Банк, подальший розвиток діджитал каналів банків та надання якісного та надійного сервісу клієнтам», - додав Сергій Черненко.

 

Довідка:

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) – найбільший український універсальний банк із приватним капіталом. Діяльність банку зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований у 1991 році. Банк обслуговує понад 1,6 млн. приватних та понад 83 тис. корпоративних клієнтів.

Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24% акціонерного капіталу), входить до інвестиційної групи компаній SCM. SCM повністю належить бізнесменові Рінату Ахметову.

www.pumb.ua;  www.scm.com.ua

 

Ідея Банк (раніше – Плюс Банк) заснований у 1989 році. Єдиним його акціонером є фінансова група Getin Holding S.A. (Польща). За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів (5.6 млрд грн) Ідея Банк посідає 16 місце серед 71 діючих банків. Банк обслуговує понад 400 тис. приватних клієнтів.

www.ideabank.ua

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок