Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

3 млн грн зібрали у межах благодійної акції «Монетки дітям»
19 жовтня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Всеукраїнська благодійна акція «Монетки дітям», ініційована Національним банком України та фондом «Таблеточки», завершена. Учасники акції зібрали 3 млн гривень на допомогу онкохворим дітям. ПУМБ виступив одним з 6 банків-партнерів акції.

Акція «Монетки дітям» передбачала збір з 1 вересня до 15 жовтня по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які рік тому перестали бути платіжним засобом. Партнерами акції виступили Ощадбанк, Райффайзен Банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ БАНК та Індустріалбанк. Банки приймали від учасників акції монети та переказували зібрані кошти на рахунок БФ «Таблеточки». Всього в акції взяли участь 2371 відділення банків з усіх куточків України.  

«Дуже приємно бачити такий  результат спільної акції з благодійним фондом «Таблеточки». Об’єднати спільні зусилля заради майбутнього маленьких українців та долучитися до доброї справи – це про вибір, адже допомогти може кожен із нас, навіть знайшовши у кишені монету, якою вже не можна розрахуватися»,  – зазначив Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Рушійною силою акції стали діти – дошкільнята, школярі та студенти. У акції зареєструвалися 4370 навчальних закладів та трудових колективів. У розповсюдженні інформації серед закладів освіти щодо проведення акції «Монетки дітям» допомогло Міністерство освіти і науки України. Усі учасники отримають від Національного банку та Фонду «Таблеточки» грамоти за участь.

«Монетки у 25 копійок закінчили своє існування як платіжний засіб і тепер, завдяки усім, хто долучився до акції, продовжать його у вигляді допомоги дітям! Дякуємо всім за небайдужість, разом ми наближаємо онкохворих дітей до одужання», – говорить засновниця БФ «Таблеточки» Ольга Кудіненко.

173 відділення ПУМБ взяли участь у акції. Через них було перераховано на користь Фонду «Таблеточки» більше 200 тисяч гривень.

«Акція «Монетки дітям» об’єднала школярів і дорослих. Ми розшукували монетки по закутках, збирали разом з нашими дітьми і наповнювали благодійні скриньки у відділеннях. Спостерігали, як вправно рахують монетки спеціальні машинки. Такі соціальні ініціативи формують гарні сімейні традиції – допомагати тим, хто опинився у скруті», –  наголосив директор департаменту інкасації ПУМБ Андрій Бодян.

Частину всіх зібраних коштів фонд направить на забезпечення відділення нейрохірургії НДСЛ «Охматдит» витратними матеріалами на пів року. Вони потрібні для роботи інтраопераційного нейромонітора, який завдяки благодійникам «Таблеточок» купили для лікарні два роки тому. Цей монітор стежить за рухами хірурга під час складних операцій на головному і спинному мозку. Завдяки цьому хірург не зачепить важливі нервові центри, які відповідають за здатність дихати, рухатися, говорити.

Решта коштів піде на придбання ультразвукового скальпеля для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру у Львові. Цим скальпелем щороку проводитимуть операції найскладнішого рівня 50 дітям з онкозахворюваннями і ще близько сотні операцій дітям з іншими хворобами. Цей скальпель зменшить втрати крові і тривалість операції. А отже, діти переноситимуть операцію легше і швидше відновлюватимуться.

Підтримка кожного учасника та партнера акції безцінна для онкохворих дітей.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок