Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ вважає програму «Доступні кредити 5-7-9» ефективним інструментом підтримки українського бізнесу
13 серпня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) підтримує державну програму «Доступні кредити 5-7-9» та виступає проти ідеї можливого її скорочення.

ПУМБ уже багато років працює з сегментом МСБ, тому одним з перших долучився до програми «Доступні кредити 5-7-9», бачачи в ній великий потенціал як для розвитку підприємництва, так і економіки країни в цілому.

За словами Заступника голови правління з корпоративного бізнесу ПУМБ Сергія Магдича, програма, спочатку розрахована на спрощення доступу малого, середнього та мікробізнесу до банківського кредитування для реалізації інвестиційних проектів, стала одним з головних антикризових інструментів, на які може розраховувати український бізнес.

«В умовах негативних макроекономічних тенденцій підтримка малого і середнього бізнесу шляхом компенсації вартості кредиту стала важливою частиною урядових програм країн Європи і США. Сьогодні облікова ставка по долару близька до нуля, а по євро є негативною, що і стимулює нарощування обсягів кредитування та економічне зростання у цих країнах. Завдяки «Доступні кредити 5-7-9» отримати фінансову руку допомоги у складний кризовий період та зберегти тисячі робочих місць змогли й українські підприємці, а сьогодні доступні позики сприяють відновленню та розвитку їх бізнесу», – коментує Магдич Сергій. 

Важливість і своєчасність державної підтримки вже встигли оцінити багато клієнтів банку. Підприємство з Вінниці «Новалюкс», що займається дистрибуцією, зуміло рефінансувати кредит на пільгових умовах і обслуговувати його спочатку під 0%, а пізніше під 3% річних. Як стверджує власник бізнесу, зекономлені кошти допомагають компанії оптимізувати фінансове навантаження, закуповувати більше товару, збільшувати маржинальність та продовжувати своє зростання.

На думку Сергія Магдича, саме «Доступні кредити 5-7-9» посприяли, майже аномальному для такого періоду, нарощуванню кредитування сегменту МСБ у 2020-2021 роках. Сьогодні ПУМБ займає друге місце серед активних банків-учасників програми, а сума виданих ним кредитів під низькі процентні ставки перевищує вже 6,5 млрд грн. У структурі портфеля обсяг антикризових та інвестиційних позик переважає над обсягом рефінансованих і доводить попит підприємців на кредитний ресурс з метою подальшого розвитку та навіть розширення бізнесу, а не його збереження.

Так, клієнт ПУМБ, мережа клінік з Маріуполя «Код здоров'я», завдяки доступним позикам, у період пандемії, змогла оформити інвестиційний кредит під 9% на покупку медичного обладнання. За словами компанії, таке придбання стало життєво важливим для жителів міста. Дотримуючись умов програми в медичний центр найняли вісімдесят нових співробітників, а кредитну ставку зменшили до 5%.

«Ми вважаємо, для економіки країни «Доступні кредити 5-7-9» стали найпотужнішим драйвером її детінізації: розраховувати на державну підтримку може тільки бізнес, який веде свою діяльність офіційно і прозоро. Для банків – стимулом ще більше інвестувати в процеси і якість обслуговування, що тільки на користь клієнтам. Програма фактично допомогла нівелювати ціновий фактор конкуренції між банками. На перший план вийшли інші їхні переваги – швидкість прийняття рішень, сервіс і технології», – зазначає Магдич Сергій.

Таку думку поділяє і клієнт банку, керівник харківської компаній «Металпласт»: «Невеликим підприємствам чи не вперше в історії кредитування в Україні стало просто отримати кредит. Ми можемо вибирати тепер не де дешевше, а де зручніше, краще обслуговування, більше можливостей». 

Беручи до уваги всі фактори, банк ПУМБ вважає «Доступні кредити 5-7-9» ефективним інструментом підтримки і стимулювання підприємництва, тому й надалі має намір сприяти розвитку програми та забезпечувати представників малого і середнього бізнесу доступним кредитним ресурсом.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок