Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ продовжує збільшувати обсяги у документарному бізнесі
08 липня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжує нарощувати темпи розвитку в документарному бізнесі. Станом на 1 липня 2021 року портфель відкритих ПУМБ банківських гарантій та акредитивів перевищив позначку у 4 млрд грн, а загальний розмір портфелю документарного бізнесу сягнув майже 8 млрд грн (з урахуванням отриманих гарантій та акредитивів до виконання, документарного інкасо, а також власних документарних операцій).

Досягнення таких результатів стало можливим завдяки високому рівню довіри до ПУМБ, розвитку продуктів, розширенню масштабів бізнесу і асортименту якісних рішень для клієнтів, а також наявності бланкових лімітів від іноземних банків-партнерів.

ПУМБ підтримує міжнародні операції клієнтів з контрагентами багатьох країн світу. Так, за результатами 2020 року ПУМБ один із небагатьох банків, який було відзначено нагородою Trade Finance Award 2020 від Commerzbank AG, Німеччина, за успішну та високоякісну співпрацю. Позитивна історія роботи з банками-партнерами, підтверджена часом репутація та професіоналізм дають ПУМБ можливість використовувати лінії в іноземних фінансових інститутах на вигідних умовах для підтвердження акредитивів та надання гарантій. Загальна сума документарних операцій (клієнтських та банківських) з підтвердженням іноземними банками на липень 2021 року перевищила 100 млн доларів США, а міжнародні угоди з використанням документарних інструментів реалізовані з іноземними компаніями та контрагентами з більш ніж 45 країн світу.

За статистикою НБУ, у 2020 році динаміка зростання об’єму найбільш популярного в Україні документарного інструменту – банківських гарантій – більш ніж в два рази перевищила середній рівень такого зростання по банківській системі, а ПУМБ, в свою чергу, увійшов у ТОП-5 банків на ринку за обсягом портфелю гарантій. За перше півріччя 2021 року їх портфель у банку зріс ще на 400 млн грн, що закріпило позиції ПУМБ серед лідерів.

«В умовах високої конкуренції, яка панує на ринку документарних операцій України, ПУМБ продемонстрував значне просування і заслужено зайняв місце серед ТОП-5 українських банків за обсягами та темпами зростання. Ми плануємо й надалі розвиватись у цій сфері, так як визначаємо ринок документарних операцій одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності», - зазначає Заступник Голови Правління ПУМБ з корпоративного бізнесу Сергій Магдич.

ПУМБ майже 30 років пропонує на внутрішньому та міжнародному ринку послуги в документарному бізнесі клієнтам із різних сфер: автомобільного бізнесу, фармацевтики, агробізнесу, роздрібної торгівлі тощо. Документарні інструменти дозволяють мінімізувати ризики невиконання контрактних зобов'язань, платежів, мінімізувати або повністю нівелювати політичні та економічні ризики, надають можливості виходу на нові ринки, збільшення обсягів поставок та/або закупівель і ефективного управління фінансами (в тому числі завдяки меншій вартості у порівнянні зі звичайним кредитуванням).

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок