Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ та Фонд Ріната Ахметова придбали 21 кисневий концентратор для лікарень півдня
18 грудня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

21 кисневий концентратор доставлять до «Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні» Миколаївської обласної ради, «Одеського обласного клінічного медичного центру» Одеської обласної ради, «Білгород-Дністровської центральної районної лікарні» Білгород-Дністровської районної ради, «Центральної районної лікарні Подільского району Куяльницької сільскої ради».

Це обладнання життєво необхідне для лікування хворих з середнім ступенем тяжкості. 10-літровий кисневий концентратор KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd, може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Ця безпечна у використанні та енергозберігаюча модель кисневого концентратору стане у нагоді й після пандемії: може бути використана для лікування не тільки захворювань органів дихання, але й серцево-судинної та церебральної судинної систем, захворювань гіпоксії.

«Під час коронакризи бізнес не може лишатися осторонь проблем суспільства. Разом з Фондом Ріната Ахметова банк забезпечить 4 лікарні у 2 південних областях 21 кисневим концентратором. Всього наша команда доставить 140 концентраторів у 27 лікарень у різних регіонах України. Якісне обладнання – важлива складова успішного лікування пацієнтів, хворих на COVID-19», – підкреслив Андрій Омельченко, керуючий Регіональним центром ПУМБ у м. Одеса.

«Сьогодні у лікарні перебуває багато киснезалежних пацієнтів, хворих на коронавірус. Кисневого обладнання не вистачає. Здатність лікарні надавати кисневу терапію істотно збільшиться завдяки 6-ти новим кисневим концентраторам. Вдячний ПУМБ та Фонду Ріната Ахметова за підтримку нашої медичної системи у складний час», – зазначив заступник головного лікаря Білгород-Дністровської центральної районної лікарні Олексій Філонов. 

«Наше місто ефективно протидіє розповсюдженню вірусного захворювання: закуповує обладнання та медикаменти для лікарень, підтримує лікарів у складний час, дотримується карантинних заходів. Але нам було би важко без суттєвої підтримки місцевого бізнеса. Дякую ПУМБ та Фонду Ріната Ахметова за їх партнерство у наданні допомоги лікарням. Ми маємо всі разом протистояти пандемії, зберегти життя та здоров’я наших громадян», – наголосив мер міста Білгород-Дністровський Віталій Граждан. 

Нагадаємо, що на початку грудня ПУМБ в партнерстві з Фондом Ріната Ахметова передав високоякісний ШВЛ до реанімації Київської міської клінічної лікарні №4. А навесні 2020 року закупив медичне обладнання та засоби індивідуального захисту для лікарень Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Донецької та Луганської областей. Всього підтримку отримали 156 лікарень у східній та західній Україні. Банк та Фонд передали до медичних закладів 2 апарати штучної вентиляції легень, 2 інвазійних монітори пацієнта, понад 47 тис. захисних костюмів, 4,4 тис. наборів індивідуального захисту лікарів, 1200 санітайзерів та 650 пульсоксиметрів. Крім того, банк забезпечив за власні кошти страхуванням «СтопКоронавірус» 1,5 тис. лікарів у 9 опорних лікарнях.

Коли Україна стикнулася з пандемією, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу. Він об’єднав ресурси Благодійного Фонду, ДТЕК, ФК «Шахтер» та інших активів SCM. Завдяки цьому 300 мільйонів гривень направлено на допомогу країні у боротьбі з  коронавірусом. Це найбільший вклад одного благодійника у державну медицину. Для ефективної роботи Фондом був створений проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів у країні. Це сама велика, системна та масштабна приватна ініціатива, яка направлена на допомогу державним медзакладам у боротьбі з коронавірусом.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок