Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ першим серед банків приєднався до онлайн-платформи «Факторинг Хаб»
29 липня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

У липні 2020 року відбувся старт онлайн-платформи «Факторинг Хаб». За ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Прозоро» та спільними зусиллями Команди підтримки реформ (ReformSupport Team, RST) та Офісу розвитку МСП (фінансуються за підтримки ЄС), а також команди волонтерів-розробників була створена онлайн-платформа «Факторинг Хаб». Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) через грантоотримувача - громадську організацію “Редька”, підтримує подальшу розробку та просування онлайн-платформи, і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.

В чому користь для підприємців?

“Факторинг Хаб”– це онлайн-рішення, що дозволяє поєднати процес оголошення тендеру, подання пропозицій МСП та надання послуги факторингу фінансовою установою.

Онлайн-платформа дозволяє підприємцю подати заявку та отримати пропозиції факторингу. Після підтвердження зацікавленості з боку бізнесу інформація про лот та його учасника потрапляє на розгляд банку. МСП залишає за собою право прийняти чи відхилити запропоновані банком умови факторингу.
Пропозиція банку передбачає надання безрегресного факторингу (коли фактор (банк) приймає на себе всі ризики несплати з боку покупця (замовника)), отримання фінансування - до 98% від суми товару/послуги наданої замовнику, відсутні вимоги щодо забезпечення та 100% отримання пропозицій факторів онлайн.

Хто вже там?

Першим до онлайн-платформи “Факторинг Хаб” приєдналось АТ «Укрпошта». Як постійний замовник в системі публічних закупівель ProZorro, АТ «Укрпошта» розмістило перше оголошення в тестовому режимі.

З боку фінансових установ першим банком-партнером став ПУМБ. Вже зараз бізнес, який зацікавлений у наданні товарів/послуг для АТ «Укрпошта», може брати участь у тендерах з можливістю факторингу. 

Цілі та завдання проєкту  «Факторинг Хаб» дуже амбітні

Для розвитку підприємництва в Україні потрібно збільшити кількість МСП, які беруть участь у публічних закупівлях. Мова йде про ті МСП, які зараз не розглядають публічні закупівлі як ринок збуту, переважно через неприйнятність умов розрахунків (30+ днів).

Слід зазначити, що обсяг державних закупівель товарів та послуг в середньому складає 600 млрд грн на рік. Отже, це потенційне збільшення обсягів продажів МСП.
Створення такої онлайн-платформи як «Факторинг Хаб» забезпечує можливості для МСП розширити коло таких стандартних способів фінансування, як банківський кредит. Постачальник, тобто бізнес не буде перейматись відсутністю оборотних коштів для забезпечення замовлення, адже із послугою факторингу він, по суті, продає свою дебіторську заборгованість. І окрім того, бізнес отримує  оплату за виконані роботи або ж надані послуги буквально за кілька днів.

Онлайн-платформа «Факторинг Хаб» завдяки своєму механізму швидко та ефективно об’єднує МСП, ринки збуту та джерела фінансування МСП. В умовах доступності відкритих даних щодо постачальників у системі публічних закупівель, інтеграція банківських послуг і факторингу і є продуктом, який сформує попит.

Участь у платформі є безкоштовною для МСП та замовників. Найближчим часом «Факторинг Хаб» працюватиме над залученням нових учасників з боку і замовників, і банків. До участі в онлайн-платформі «Факторинг Хаб»  запрошуються партнери, зацікавлені як у розвитку МСП в цілому, так і ринку фінансових послуг та онлайн-майданчиків зокрема.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок