Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ і Фонд Ріната Ахметова передали 8 тис захисних комбінезонів лікарням Львова
10 квітня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

10 квітня ПУМБ у партнерстві з Фондом Ріната Ахметова передали лікарням Львова 8 тис комплектів засобів персонального захисту. Захисні комбінезони отримали лікарі чотирьох клінік, які працюють з хворими на коронавірус COVID-19: КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», КПТ «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» та КПТ «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини». 

«Лікарні західного регіону прийняли на себе перший удар у боротьбі з епідемією в Україні. Сьогодні ми передали першу партію з 8 тисяч комплектів засобів персонального захисту лікарям Львова. Як соціально відповідальний бізнес і як свідомі громадяни своєї країни ми вважаємо своїм обов’язком допомагати нашим лікарям у тяжкій боротьбі з епідемією. Ми також закликаємо інші бізнеси об’єднатися заради боротьби зі спільною бідою та запобігти розповсюдженню страшної хвороби», - наголосив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Щоб зупинити епідемію COVID-19 в Україні, Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень. Для допомоги країні він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, банку ПУМБ, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM. 

«Задля зупинення епідемії фонд Ріната Ахметова закупив 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус, різноманітні засоби спецзахисту для лікарів, медичне обладнання. Долаючи шалену конкуренцію, яка розгорнулась зараз на світових ринках за все, що допомагає подолати пандемію, Фонд уже придбав, привіз і доправляє в регіони різноманітну допомогу. Так, експрес-тести на короновірус від Фонду уже отримали Харківська, Донецька, Луганська, Івано-Франківська, Запорізька та Львівська області. А сьогодні львівські медики отримують захисний спецодяг», - сказала член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталія Ємченко.

В свою чергу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив: 

«Ніхто не мав ілюзій, що епідемія коронавірусної інфекції не зачепить Україну. Відтак з її приходом країна і, в тому числі область, зіткнулися з багатьма проблемами, які довелося вирішувати оперативно та завдяки небайдужим людям, благодійникам та за участі великого бізнесу. Зокрема до підтримки та допомоги регіональним центрам щодо боротьби з пандемією, створених з ініціативи Президента України, на Львівщині активно долучився Фонд Ріната Ахметова. На території області визначені опорні заклади охорони здоров’я, які боротимуться на передовій з коронавірусом, це чотири обласні установи та шість – в районах. Завдяки отриманій сьогодні допомозі наші лікарі будуть захищені і ми протестуємо якомога більше людей. Сподіваюся, що інший бізнес також долучиться до боротьби з небезпечним вірусом і  ми разом ми зможемо зупинити пандемію».

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький закцентував: «Зараз наші лікарі, не покладаючи рук, щодня борються за життя і здоров’я кожного українця. В першу чергу ми маємо захистити і подбати про безпеку медиків, бо саме вони зараз на передовій боротьби з вірусом. Як допомогти медикам? Залишатися вдома і дотримуватись карантину. Попереду велике свято – Великдень. І відсвяткувати ми його маємо, не порушуючи карантинних обмежень. Адже життя і здоров’я кожного українця - наш головний пріоритет і найбільша цінність». 

Нагадаємо, що ПУМБ приєднався до глобальної ініціативи Фонду Ріната Ахметова щодо допомоги українським лікарням у боротьбі проти епідемії COVID-19, та підтримав клініки у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Донецькій та Луганській областях.

Банк у партнерстві з Фондом Ріната Ахметова закупив кілька тисяч оксиметрів, пульсоксиметрів, санітайзерів, та більше 20 тисяч засобів персонального захисту (окуляри, респіратори, комбінезони, хірургічні халати, рукавички, довгі бахіли), які будуть передані до кінця квітня у лікарні в різних регіонах України для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Також в одну з лікарень Західного регіону буде переданий апарат ШВЛ.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок