Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Портфель депозитів фізичних осіб ПУМБ в гривні досяг 9 млрд
28 лютого 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжує нарощувати портфель пасивів. З початку 2020 року портфель гривневих депозитів фізосіб ПУМБ збільшився на 10% або +822 млн грн, досягши позначки 9,045 млрд грн.

За офіційними даними НБУ ПУМБ увійшов до ТОП-5 банків (серед 75 діючих в Україні) за приростом роздрібного депозитного портфелю у національній валюті у 2019 році. Так, ПУМБ посідає:

  • 4 місце за приростом загального (кошти на вимогу та строкові депозити) портфелю в гривні.
  • 5 місце за обсягом приросту строкових депозитів фізичних осіб у гривні.

В структурі депозитного гривневого портфеля переважає строковий депозит «Дохідний» – на нього припадає понад 73% портфеля. Максимальна дохідність за вкладом складає до 13,5% річних в гривні.  

Приріст депозитного портфеля в гривні зумовлений рядом факторів. Бажаючи зафіксувати високу дохідність, існуючі клієнти банку відкривають нові депозити. Найпопулярніша комбінація – класичний строковий депозит («Дохідний») та депозит на вимогу («Вільний). В середньому, один клієнт ПУМБ має 2 депозити. Більше 80% депозитів клієнти пролонгують на новий термін.

Також на ріст гривневого портфеля пасивів впливає значно вища, ніж за валютними вкладами, дохідність. Ставки за гривневими депозитами в ПУМБ складають: до 13,5% річних для «Дохідного», до 12,5% річних для «Накопичувального» та до 8% річних для «Вільного» депозиту. 

«Українці обирають гривневі депозити для зберігання своїх заощаджень завдяки стабільному курсу гривні та привабливим депозитним ставкам. А ПУМБ, як банк для депозитів, вони обирають завдяки хорошій репутації та високій надійності, яку ми гарантуємо для кожного вкладу. Сьогодні ПУМБ  в трійці найбільш прибуткових банків України. Високі фінансові результати та 29-річний досвід роботи в Україні – найкраща гарантія для клієнтів, що наш банк збереже та примножить їхні заощадження», - прокоментував Дмитро Поліщук, директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ

За даними НБУ станом на 1 січня ПУМБ посідає 7 місце серед усіх банків в Україні за загальним (у гривневому эквіваленті) обсягом депозитного портфеля фізичних осіб, та 1 місце за загальним обсягом депозитного портфеля фізичних осіб серед банків з приватним капіталом. Загальний портфель коштів роздрібних клієнтів ПУМБ, який включає залишки на строкових депозитах та вкладах на вимогу в гривні та іноземних валютах, а також залишки на поточних (карткових) рахунках, станом на 1 січня 2020 року склав 20,625 млрд.грн.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок