Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ визнано одним із системно важливих банків
04 липня 2019
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Згідно з новою методологією НБУ Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) був визнаний системоутворюючим банком. Всього регулятор визнав 14 з 76 банків системно важливими.

Статус системно важливого накладає на банк додаткові зобов'язання. З 1 січня 2020 року ПУМБ повинен виконувати посилені значення ключових нормативів: норматив миттєвої ліквідності (Н4) банку повинен бути не менше 30%, а максимальний розмір кредитного ризику на одного контрагента (Н7) не повинен перевищувати 20%.

«Коли в минулому році наш банк проходив стрес-тестування, аудитори сказали: ви занадто консервативні. Для банку - це справжній комплімент. Це означає, що ПУМБ більш захищений і краще підготовлений до різних, в тому числі і кризових сценаріїв. До системно важливих банків НБУ висуває додаткові вимоги, які вступлять в силу з 2020 року. Частково ми їх вже виконали. Наприклад, якщо для всіх банків миттєва ліквідність повинна становити 20%, для системно важливих - 30%, то у ПУМБ станом на кінець 2018 року цей показник вже становив 69%», - прокоментував Голова Правління ПУМБ Сергій Черненко.

Норматив Н7 банку на початку року становив 15,3%, а станом на 31.05.2019 опустився до 14,9%.

Також системно важливі банки повинні сформувати додатково до нормативного значення достатності основного капіталу буфер системної важливості, який почне діяти з 1 січня 2021 року. Розмір буфера для ПУМБ становить 1%.

Крім того, банки повинні будуть розробити план відновлення діяльності відповідно до вимог Національного банку, який буде сприяти швидкій стабілізації роботи цих установ в умовах кризи.

У список системоутворюючих банків потрапили 4 державні банки, 6 банків з іноземним капіталом і 4 банки з українським капіталом. З переліком системно важливих банків можна ознайомитися за посиланням.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок