Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Унікальний буклет про професії та кар’єру у банківській сфері поширюватиметься серед закладів загальної середньої освіти в Україні
05 березня 2019

Центр «Розвиток КСВ» спільно з банками «ПУМБ» та «UKSIBBANK BNP Paribas Group» розробили унікальний буклет «Твоє майбутнє у банківській сфері». Публікація створена в рамках освітнього проекту «Карта професій», щоб допомогти учням та студентам зорієнтуватися у виборі майбутньої професії, зрозуміти особливості банківської сфери та побачити перспективи кар’єрної реалізації у цій галузі. В основі буклету лежать практичні поради та матеріали від провідних українських компаній, а що найцікавіше – реальні історії фахівців, що побудували кар’єру у банківській сфері.

Буклети поширюватимуться серед закладів загальної середньої освіти, що є учасниками спільноти «Кар’єра мрії», для використання у 5-10 класах під час розроблених Центром «Розвиток КСВ» курсів «Бесіди про кар’єру», що отримали гриф МОН. Розповсюдження освітнього проекту «Карта професій» планується з вересня 2019 року на всі заклади загальної середньої освіти в Україні.

Буклет знаходиться у відкритому доступі на порталі http://careerhub.in.ua/ у розділі – «Вибір професії» (http://careerhub.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/Tvoie-maybutnie-v-bankivskiy-sferi-Karta-profesiy.pdf.pdf). Ним вже сьогодні можуть користуватися батьки та діти.

За даними Національного банку України, кількість банків на українському ринку за останні п’ять років зменшилась більш ніж удвічі: зі 180 банків у 2014 році до 77 банків у 2019 році. Зокрема, з 77 банків, діючих в Україні станом на 1.01.2019, 37 банків – з іноземним капіталом, і 23 банки – у т.ч. з 100% іноземним капіталом. Після очищення банківської системи, банки нарешті після шестирічної перерви вийшли на прибутковість. Так, у 2018 році платоспроможні банки отримали 21,7 млрд грн чистого прибутку. Останнього разу банківська система була прибутковою у 2013 році, коли її прибуток становив 1,4 млрд грн. Це свідчить про те, що банківська система в Україні оздоровлюється, а рівень довіри населення до банківського сектору поступово підвищується.

Для свого подальшого розвитку банківська сфера України потребує кваліфікованих фахівців. Проте далеко не всі бажаючі працювати у банківській сфері повністю розуміють усі нюанси роботи у банках. «Банківська сфера має свою специфіку, але дітям не вистачає практики. Навіть більшість студентів-фінансистів не розуміють, що означає працювати в банку до тих пір, поки вони вже не працевлаштовуються, і на цьому етапі виникає багато несподіванок. Тому, підготовка цього буклету в рамках освітнього проекту «Карта професій» – це спроба відкрити двері для школярів та навіть студентів до банківського світу», – пояснює Марина Саприкіна, Голова правління Центру «Розвиток КСВ».

«Банківська сфера – перспективна для молодого покоління. В ній працюють економісти та фінансисти, аналітики та розробники, юристи та маркетологи. Банк – надійне місце роботи, де заохочують талант і амбіції. Тут можна реалізуватися людям з різними здібностями. На ринку сьогодні існує гостра потреба в талановитих кваліфікованих людях. Тих, хто хоче постійно розвиватися та змінюватися разом з банком. Щасливими в банку стануть ті, хто будуть займатися улюбленою справою, знайдуть простір для свого росту», – коментує Тетяна Костюченко, директор Департаменту по роботі з персоналом банку «ПУМБ».

Новини банку

arrow