Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Офіційна позиція ПУМБ щодо інциденту у Харкові
14 лютого 2018
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

У 2007 році між ПАТ «ПУМБ» та громадянкою Бервено Н.І. було укладено кредитний договір. В якості забезпечення виконання зобов'язань за кредитним договором між банком та Катречко Р.Є. укладено договір іпотеки, згідно якого в іпотеку передано нерухоме майно, а саме трикімнатну квартиру за адресою м. Харків, пр. Правди, буд. 5, кв. 17а.

Також між ПАТ «ПУМБ» та Бервено С.М. був укладений договір поруки, відповідно до якого Бервено С.М. поручився  за виконання зобов’язання Бервено Н.І. в повному об’ємі.

З 2008 року Бервено Н.І. припинила обслуговувати кредит, в результаті чого виникла значна заборгованість. На даний момент заборгованість Бервено Н.І. перед банком перевищує 400 тис. доларів США. Банк звернувся з позовом до суду.

В 2010 р. у процедурі банкрутства іпотекодавця Катречко Р.Є. квартиру було виведено з іпотеки банку з  метою перешкоджання банку в процесі повернення заборгованості. Банк вважає це стандартною шахрайською схемою ухилення від зобов’язань. Ні боржниця, ні іпотекодавець в даній квартирі ніколи не проживали та не були зареєстровані. Боржниця Бервено Н.І. – є нотаріусом, а її чоловік та поручитель за договором Бервено С.М. – є колишнім депутатом Харківського обласної ради. Всю групу пов’язаних осіб в судах представляє адвокат Соловцов С.І.

В подальшому квартиру декілька разів було перепродано на пов’язаних осіб. В 2012 р. банк звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу. Суд задовольнив позов банку. 20 грудня 2017 р. банк зареєстрував право власності на предмет іпотеки в Єдиному державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно, відповідно до умов іпотечного договору.

7 лютого 2018 р. з метою встановлення контролю, представники банку прибули за місцем знаходження квартири з офіційними документами, що підтверджують право власності банку на майно. На той час у квартирі знаходилися громадянка Шевцова В.О. (жінка адвоката Соловцов С.І.) з малолітньою дочкою. Дана особа не є власницею квартири та перебувала там на незаконних засадах. Тим не менш, з огляду на наявність малолітньої дитини, банк офіційно запропонував Шевцовій В.О. безкоштовне альтернативне житло в Харкові, яке належить банку. На прохання представників банку звільнити приміщення, Шевцова В.О. відмовилася та закрилася в одній з кімнат. Згодом вона залишила квартиру.

Наразі пусте приміщення квартири опломбоване поліцією. З огляду на велику площу квартири (більше 200 кв.м.), на дане приміщення не розповсюджується дія мораторію на примусове стягнення.                                  

На даний момент квартира є нерухомістю ПАТ «ПУМБ» згідно запису в Єдиному державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно та  відповідно до умов іпотечного договору.

ПУМБ діє виключно в рамках чинного законодавства та готовий відстоювати своє право власності на нерухомість у судах.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок