Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

У ПУМБ найвищий обсяг ліквідних активів з початку року
11 листопада 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Висока надійність депозитних вкладів у Першому Українському Міжнародному Банку (ПУМБ), про яку нещодавно повідомляло агентство «Кредит-Рейтинг», забезпечена, в тому числі, регулярним виконанням банком нормативів Національного Банку України з ліквідності та утриманням значного обсягу ліквідних активів. Зокрема, станом на 1 листопада 2015 року, ПУМБ виконує норматив миттєвої ліквідності (Н4) на 55,79% (при нормі не менше 20%). Норматив поточної ліквідності (Н5) склав 84,16% (при нормі не менше 40%), а норматив короткострокової ліквідності (Н6) 112,76% (при нормі не менше 60%). З початку року це найвищий рівень показників ліквідності.

Обсяг первинної ліквідності ПУМБ становить 5,7 млрд. грн.. за підсумками закриття третього кварталу (на 01.10.2015 р.) В якості первинної ліквідності банк розглядає залишки на рахунках каси (1,1 млрд. грн), кореспондентський рахунок в НБУ (1,1 млрд. грн.) та поточні рахунки в іноземних банках з інвестиційним рейтингом, такі як Deutsche Bank, Commerzbank, Bank of New York (3,5 млрд. грн). Додатково ПУМБ формує вторинну ліквідність у вигляді високоліквідних цінних паперів, емітованих Міністерством фінансів України та Національним Банком України, обсяг яких у портфелі банку складає 1,9 млрд. грн.

«Протягом третього кварталу нам вдалось майже в два рази наростити ліквідність банку. Збереження значних «подушок ліквідності» вже багато років є частиною фінансової політики ПУМБ. Такий підхід, з одного боку, звужує можливості банку для підвищення прибутку, але з іншого боку забезпечує стійкість, дозволяє банку невідкладно виконувати свої зобов’язання перед клієнтами», – зазначив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ. 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок