Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Торгівля з Китаєм без валютних ризиків разом з ПУМБ
01 жовтня 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) відкрив кореспондентський рахунок в китайській національній валюті – юанях. Це розширює можливості компаній, що торгують з Китаєм, керувати своїми валютними ризиками. За вимогами Національного Банку України всі експортери повинні продавати свою валютну виручку протягом 3-х робочих днів. Через валютні коливання багато експортерів втрачають частину свого доходу. Однак вимоги Нацбанку не стосуються експортної виручки, яка отримана в китайській національній валюті – юанях.

«Китайські компанії при зовнішньоекономічних розрахунках зазвичай використовують долар США, але завдяки відкриттю на початку цього року своп-лінії з Китаєм розрахунки можна тепер проводити також і в китайській національній валюті. Якщо у вашого банку є відкритий кореспондентський рахунок в юанях, то ви можете отримувати платежі в юанях. Такий кореспондентський рахунок є, наприклад, у ПУМБ. Це дає можливість нашим клієнтам продавати свій товар за юані, залишати їх на своєму рахунку, а потім купувати за них будь-яку валюту в потрібний момент часу, і таким чином звести до мінімуму свій ризик при валютообмінних операціях», – повідомив Олексій Волчков, заступник голови правління з корпоративного бізнесу ПУМБ.

Експорт в Китай цікавий українським компаніям не лише своїм потенціалом споживання вітчизняної продукції, а й тим, що експортер може зберегти у валюті свою торгову виручку. На початку 2015 року уряди України та Китаю домовилися про реалізацію своп-лінії на суму $2,4 млрд. Своп-лінія — угода між двома центральними банками різних країн про взаємний обмін валют за фіксованими курсами. 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок