Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Висока надійність вкладів в ПУМБ забезпечена високими показниками ліквідності банку
05 серпня 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Висока надійність депозитних вкладів у Першому Українському Міжнародному Банку (ПУМБ), про яку нещодавно повідомляло агентство «Кредит-Рейтинг», забезпечена, в тому числі, регулярним виконанням банком нормативів ліквідності, встановлених Національним Банком України. Зокрема, станом на 3 серпня 2015 року, ПУМБ виконує норматив миттєвої ліквідності (Н4) на 41,55% (при нормі не менше 20%). Норматив поточної ліквідності (Н5) склав 53,98% (при нормі не менше 40%), а норматив короткострокової ліквідності (Н6) – 104,11% (при нормі не менше 60%).

Подушка первинної ліквідності ПУМБ становить 3,8 млрд. грн за підсумками закриття другого кварталу (на 01.07.2015 р.) В якості первинної ліквідності банк розглядає залишки на рахунках каси (1,2 млрд. грн), кореспондентський рахунок в НБУ (0,9 млрд. грн) та поточні рахунки в іноземних банках з інвестиційним рейтингом, такі як Deutsche Bank, Commerzbank, Bank of New York (1,7 млрд. грн). До подушки вторинної ліквідності банк відносить високоліквідні цінні папери, емітовані Міністерством фінансів України та Національним Банком України, обсяг яких у портфелі банку складає 1 млрд. грн.

«Ми консервативно оцінюємо ризики банку в поточних економічних умовах і вважаємо за краще тримати великий запас ліквідних активів. Це обмежує можливості банку в отриманні доходу, але гарантує високу безпеку вкладів наших клієнтів. За останні півтора року, які були стресовими для всіх банків, ми жодного разу не відмовили клієнту у виплаті депозиту і всі платежі проводили вчасно», – зазначив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ. 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок