Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

За підсумками 1 півріччя ПУМБ заробив операційний прибуток 1,8 млрд. грн.
24 липня 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

За підсумками перших 6 місяців 2015 року Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) залишався операційно прибутковим - прибуток до резервів та оподаткування склав 1,8 млрд. грн., що на 45% перевищує результат 1 півріччя 2014 року. Такий фінансовий результат обумовлений триразовим зростанням чистого комісійного доходу (до 1,1 млрд. грн.), у той час як чистий процентний дохід на рівні аналогічного періоду минулого року: 1,2 млрд. грн.

Активи ПУМБ знизилися на 7% порівняно з початком 2015 року та на 30.06.15 склали 34,2 млрд. грн. Сукупний кредитний портфель виріс на 6,1% до 33,2 млрд. грн., в основному за рахунок зростання корпоративного кредитного портфеля на 8,1% до 27,2 млрд. Грн. Роздрібний кредитний портфель знизився на 2,0% до 6,1 млрд. Грн.

Кошти клієнтів ПУМБ за 1 півріччя знизилися на 8,3% до 23,7 млрд. грн. Зниження відбулося в основному за рахунок відтоку на 18,3% коштів корпоративних клієнтів (10,8 млрд. грн. на 30.06.15), у той час як по рахунках приватних клієнтів відбулося зростання на 2,2% до 12,9 млрд. грн.

Власний капітал банку склав 3,9 млрд. грн., а регулятивний капітал — 4,4 млрд. грн. за 1 півріччя 2015 року резерви під кредитні операції зросли майже в 3 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 2,7 млрд. грн. У результаті цього чистий фінансовий результат за звітний період склав мінус 0,7 млрд. грн.

«На початку цього року ми пережили ряд військових і економічних потрясінь, що негативно вплинуло на фінансові результати всієї банківської системи. Однак ці випробування показали, що у ПУМБ ефективна бізнес-модель, що дозволяє банку залишатися операційно прибутковим, підтримуючи ліквідність на високому рівні, що значно перевищує вимоги НБУ», — зазначає Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Переглянути фінансову звітність ПУМБ завжди можна на сайті банку.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок