Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ зайняв другу позицію в рейтингу найбільш ефективних банків України
03 лютого 2014
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) зайняв 2-е місце в рейтингу «20 найефективніших банків України» за версією журналу «Forbes Україна». Видання оцінювало ефективність великих і найбільших банків України відповідно до класифікації НБУ.

Для оцінки ефективності використовувалися 4 показника, розраховані на основі офіційної звітності банків за три квартали 2013 року: рентабельність активів (чистий прибуток / активи), рентабельність капіталу (чистий прибуток / власний капітал), коефіцієнт ефективності (операційні витрати / операційні доходи), чиста процентна маржа (чистий процентний дохід / активи, що приносять дохід). Щоб врахувати прийняті банками ризики, в розрахунок бралися також адекватність регулятивного капіталу і частка безнадійних кредитів в кредитному портфелі. За кожен з шести коефіцієнтів банк отримував бали від 1 до 4.

За підсумками трьох кварталі 2013 року чистий прибуток ПУМБ склав 302 100 000 грн, що на 55,2% перевищує фінансовий результат за аналогічний період минулого року. Зростання прибутку забезпечене збільшенням чистого процентного доходу до 1361,3 млн грн, що на 14,5% вище результату аналогічного періоду минулого року, а також зростанням чистого комісійного доходу до 351,2 млн грн (на 30%) і зниженням операційних витрат до 706 800 000 грн (на 13,5 %).

«Досягнення цих досить високих показників стало можливим завдяки комплексній роботі всієї команди банку. Нам вдалося значно збільшити комісійний дохід роздрібного та корпоративного бізнесів. Також ми активно розвивали споживче кредитування, за рахунок чого змогли наростити обсяг кредитного портфеля. При цьому ми жорстко контролювали операційні витрати і оптимізували бізнес-процеси. Ці заходи дозволили нам збільшити базу клієнтів при збереженні операційних витрат на рівні минулого року», - відзначає голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

Детальніше про рейтинг читайте в журналі «Forbes Україна» (лютий 2014 р.).

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок