Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Офіційне повідомлення про реєстрацію Банківської групи ПАТ «ПУМБ»
05 серпня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) повідомляє про присвоєння банку статусу відповідальної особи Банківської групи ПАТ «ПУМБ» згідно з рішенням Комісії Національного Банку України з питань нагляду та регулювання діяльності банків № 501 від 19 липня 2013 року. До складу Групи увійшли: ПАТ "ПУМБ", АТ "БАНК РЕНЕСАНС КАПІТАЛ", ТОВ "ІК ТЕССЕРА КАПІТАЛ", ПрАТ "УАСК АСКА", ПрАТ "СК АДС", ПрАТ "УАСК АСКА-Життя", ТДВ СК "Іллічівська", ПрАТ "СТ" Іллічівське ".

Присвоєння статусу пов'язане з виконанням ПУМБ норм Закону України "Про банки і банківську діяльність", а саме змін щодо нагляду на консолідованій основі, які були прийняті в 2011 році. Відповідно до закону, банківська група − це група юридичних осіб, які мають спільного контролера, вона може складатися з материнського банку, його українських та іноземних дочірніх або асоційованих фінансових установ. Крім того, банківською групою вважається дві або більше фінансових установ, у яких банківська діяльність формує більше 50% загальних активів учасників групи за останні чотири звітних квартали.

Ідентифікація та визнання Банківської групи ПАТ «ПУМБ» здійснені відповідно до Положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп, затвердженим Постановою Національного Банку України № 134 від 09.04.2012 р. Тепер ПУМБ, як найбільший банківський актив групи СКМ, звітуватиме Національному Банку України про фінансові результати роботи групи.

До кінця 2013 року звітність здійснюватиметься в тестовому режимі без офіційної публікації, а з 2014 року − звітність буде здійснюватися відповідно до ст. 69 Закону України «Про банки і банківську діяльність».

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок