Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ піднявся на 82 позиції в рейтингу The Banker «ТОП-1000 банків світу 2013»
03 липня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Міжнародне фінансове видання The Banker (Великобританія) опублікувало щорічний рейтинг «ТОП-1000 банків світу 2013», де Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) зайняв 844 місце, зміцнивши свої позиції в рейтингу на 82 пункти порівняно з 2012 роком. ПУМБ входить до списку найбільших банків світу The Banker вже 4 роки поспіль.

Видання вивчило звітність найбільших банків світу за 2012 рік. Підйом Китаю та занепад єврозони − ці дві теми домінують у дослідженні видання The Banker. Найбільшим банком у світі вперше став китайський банк ICBC з капіталом понад 160 млрд. дол. США. Мінімальний рівень капіталу, необхідний для входження до рейтингу найбільших банків світу і зростаючий щороку, склав на цей раз 342 млн. дол. США. У цілому в рейтингу спостерігається поступове просування до вершини китайських банків та послаблення європейських. Частка європейських банків в глобальному прибутку банків продовжує падати і склала 1,56%, що є найнижчим рівнем з 2008 року. Для порівняння, частка банків Азіатсько-Тихоокеанського регіону вже досягла 58,7%.

У той час як активи банків єврозони впали майже на чверть протягом минулого року, банки Росії, Білорусі, Азербайджану та Грузії увійшли до ТОП-10 світових лідерів з нарощування активів. Більшість банків, які увійшли до цього рейтингу завдяки органічному зростанню, працюють в економіках, що розвиваються, в основному в країнах Латинської Америки і Південно-Східної Азії.

«Ми раді поліпшенню позицій ПУМБ в рейтингу тисячі найбільших банків світу за активами шанованого міжнародного видання The Banker. Це в черговий раз відображає ефективність обраної нами стратегії розвитку, яка в складних тривалих економічних умовах України дозволяє бізнесу зростати при контрольованому рівні ризику. Для півтора мільйонів приватних та понад двадцяти тисяч корпоративних клієнтів ПУМБ залишається одним з найбільш великих і надійних банків у країні», − коментує Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок