Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ дебютував у рейтингу кращих практик корпоративного управління «Corporate Governance in Ukraine» від Сoncorde Capital
30 травня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) системно та послідовно дотримується кращих практик корпоративного управління. Це відзначили аналітики інвестиційної компанії Concorde Сapital за результатами четвертого дослідження «Стандарти корпоративного управління-2013» серед українських публічних компаній. ПУМБ в цьому році став дебютантом рейтингу.

Мета щорічного дослідження – надати учасникам фондового ринку інструментарій, за допомогою якого вони зможуть краще зрозуміти практики корпоративного управління в українських компаніях для прийняття обґрунтованих рішень щодо інвестицій.

Дослідження охопило 111 компаній – емітентів акцій або облігацій, які оперують на українських та міжнародних фондових біржах. Емітенти облігацій вперше були включені у дослідження, і за багатьма критеріями продемонстрували високий результат у порівнянні з емітентами акцій.

Абсолютними лідерами за якістю корпоративного управління у дослідженні 2013 року стали: Астарта, Кернел, Миронівський хлібопродукт, Мега банк, Укрпродукт, а також ПУМБ, ДТЕК та Метінвест, які вперше включені у дослідження у цьому році.

Дослідження оцінювало компанії за десятьма критеріями, які є важливими для інвесторів і включають наявність якісної фінансової звітності за МСФЗ, структуру власності, корпоративну структура та опис бізнесу, захист інтересів міноритарних акціонерів, стратегічні ризики, зв’язки з інвесторами та громадськістю, доступність керівництва для інвесторів, рівень публічності, якість та оперативність надання інформації на веб-сторінці компанії.

За методологією дослідження, компанії розбиті на п’ять інвестиційних категорій, залежно від отриманих балів. ПУМБ увійшов до інвестиційної категорії Найвищі (якісні) практики (Quality, категорія Q), отримавши максимальний бал 10 із 10 можливих як емітент облігацій.

«Керівництво ПУМБ справді завжди відкрите до спілкування з інвесторами та іншими зацікавленими сторонами. Ми прагнемо розкривати наші фінансові результати та іншу важливу інформацію про наш банк вчасно та на якісному рівні, постійно працюємо над підвищенням рівня відкритості та прозорості нашого бізнесу. Ми дуже вдячні аналітикам Сoncorde Capital за цінне дослідження, яке відзначає дотримання кращої практики емітентами та зміцнює стандарти корпоративного управління в Україні», - зазначив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Проект є оновленням дослідження стану корпоративного управління в Украіні, що проводиться аналітиками Concorde Capital з 2007 року. Повну версію звіту можна завантажити тут– http://rs.concorde.ua/research/corporate-governance/

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок