Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ на 10% знизить витрати з управління грошовими потоками завдяки автоматизації
12 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) впровадив систему управління грошовими потоками ICM (Integrated Currency Manager) від провідного розробника програмних додатків для фінансових організацій компанії Fiserv (США). Система ICM встановлена ​​в багатьох провідних банках світу: Bank of America (США), HSBC (Великобританія), Barсlays Bank (Великобританія) та ін. В Україні ПУМБ першим серед банків запустив подібного роду систему в промислову експлуатацію.

Система ICM дозволяє прогнозувати й оптимізувати потоки і залишки готівкових коштів. Завдяки впровадженню ICM була перебудована бізнес-модель управління готівковими коштами шляхом організації централізованого прийняття рішення про суми і терміни перезавантаження банкоматів та підкріплення коштами відділень. В рамках проекту впровадження ICM був визначений повний перелік параметрів для приведення залишків готівки в кожному банкоматі та відділенні до економічно обґрунтованого рівня, проведено навчання співробітників по роботі в системі ICM та створені умови для реалізації централізованого онлайн моніторингу залишків готівкових коштів у банкоматах.

Система ICM дозволить ПУМБ:

  • оптимізувати залишки готівкових коштів в касах відділень та банкоматах, беручи до уваги потребу клієнтів у готівкових коштах та історичні дані по операціях кожної точки;
  • управляти ризиками відсутності грошових коштів у банкоматах;
  • оптимізувати графіки доставок готівкових коштів і знизити витрати, пов'язані з їх обробкою.

«Впровадження системи управління грошовими потоками ICM покликане знизити залишки в касах і банкоматах банку як мінімум на 15%, а також на 10% скоротити операційні витрати, пов'язані з перевезенням готівкових коштів. Ми очікуємо, що впровадження цього рішення окупиться протягом найближчих 18 місяців. Система дозволить банку поліпшити фінансові показники завдяки економії на відволіканні ресурсів і оптимізації операційних витрат» − коментує Томаш Вишневський, заступник голови правління з операційної діяльності ПУМБ.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок