Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ виступив співорганізатором випуску облігацій залізниць України на загальну суму 1,8 млрд гривень
07 серпня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) виступив співорганізатором випуску облігацій залізниць Україні: державного підприємства «Придніпровська залізниця» серії В на суму 300 млн грн, Державного територіально-галузевого об'єднання «Південно-Західна залізниця» серії С на суму 300 млн грн, Державного підприємства «Донецька залізниця» серій В і С на суму 200 і 300 млн грн. відповідно, Статутного територіально-галузевого об'єднання «Південна залізниця» серії В на суму 300 млн грн, Державного підприємства «Одеська залізниця» серії В на суму 200 млн грн. та Державного територіально-галузевого об'єднання «Львівська залізниця» серії В на суму 200 млн грн. Термін обігу облігацій - 3 роки. Випуск облігацій був зареєстрований 20 жовтня 2011 року. Лід-менеджером випуску виступив АТ «УкрСиббанк», андеррайтером - ТОВ «Спарта Капітал», со-андеррайтером випусків - ПАТ «Укрсоцбанк», а платіжним агентом АТ «УкрСиббанк».

Кошти, залучені компаніями від продажу облігацій, будуть спрямовані на оновлення та модернізацію основних фондів, на удосконалення системи швидкісного просування транзитних вантажів територією України, що дозволить підвищити конкурентоспроможність підприємств-емітентів на внутрішньому і зовнішньому ринках. Частина залучених фінансових ресурсів буде спрямована ​​на погашення заборгованості за зовнішніми запозиченнями.

«ПУМБ є досвідченим гравцем на ринку цінних паперів, й з 2003 роки виступив організатором, андеррайтером та платіжним агентом понад 20 облігаційних позик корпоративних емітентів, а також двох випусків власних корпоративних облігацій. У наступному році ми плануємо активізувати роботу з організації випусків корпоративних облігацій. Багаторічний успішний досвід команди ПУМБ допоможе нам знаходити ефективні рішення із залучення коштів для наших клієнтів як на локальному, так і на міжнародних ринках запозичень», - коментує Дмитро Юргенс, заступник голови правління з інвестиційного бізнесу ПУМБ

Довідка

ПУМБ входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер Банку - ТОВ «СКМ Фінанс» (89.87 % акціонерного капіталу). На даний момент всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 159 відділень.

У 2010 році ПУМБ увійшов до Рейтингу тисячі найбільших банків світу за версією журналу Тhe Ваnker, дебютувавши з 905-ої позиції. ПУМБ є одним з найбільш прибуткових банків в Україні за підсумками діяльності у 2010 році (5-е місце серед ТОП-30 банків), показавши одні з кращих показників повернень на капітал і активи на посткризовому ринку (ROE і ROA). Банк є одним з лідерів з інформаційної прозорості серед українських банків згідно з результатами дослідження Агентства фінансових ініціатив та Проекту USAID «Розвиток фінансового сектору», що було проведено рейтинговими агенціями Standard & Poor's (2010 р.) та Кредит-Рейтинг (2011 р.). У травні 2011 року рейтингове агентство Moody's підвищило прогноз по глобальному рейтингу ПУМБ в національній валюті до B2 і по рейтингу боргових зобов'язань в іноземній валюті до «стабільного».

У період з 2003 р. ПУМБ взяв участь у проектах з організації, розміщення та обслуговування (платіжний агент) облігаційних позик понад 20 корпоративних емітентів, серед яких Fozzy Group, Галнафтохім, Чорноморнафтогаз, Хортиця, Люстдорф, Шустов, ТПК «Омега Автопоставка», концерн «Хлібпром» та компанія «Глобино». ПУМБ також організував 2 випуски власних корпоративних облігацій. Загальний обсяг випусків за номінальною вартістю склав понад 1,8 мільярдів гривень.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок