Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Перша в Україні банківська конвергентна мережа створена в ПУМБ
07 серпня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) завершив проект зі створення на базі своєї ІТ-інфраструктури конвергентної мережі. На даний момент цей проект є єдиним, реалізованим серед банків в Україні. Мережа дає можливість використовувати переваги фіксованої та мобільної телефонії, IP-телефонії та інших технологій. Проект створення конвергентної мережі є частиною стратегії розвитку інформаційних технологій (ІТ) та інформаційної безпеки (ІБ) ПУМБ, створеної для підтримки бізнес-стратегії розвитку банку до 2014 року.

Конвергентна мережа була створена в рамках проекту впровадження серверної інфраструктури IBM BladeCenter та мережевої платформи Cisco Nexus. Конвергентна мережа відкриває нові можливості з консолідації та віртуалізації ІТ інфраструктури. Перевага конвергентної мережі в порівнянні з «класичним» підходом полягає в об'єднанні локальної мережі (LAN) з мережею зберігання даних (SAN). Тепер банку потрібно практично в 2 рази менше комутаторів, адаптерів, кабельної інфраструктури і відповідно істотно знизяться витрати на обладнання, підтримку й електрику. У проекті зі створення конвергентної мережі брали участь експерти компанії De Novo, які розгорнули мережеву інфраструктуру на базі компонентів Cisco та інтегрували її в існуючу інфраструктуру LAN і SAN.

«Консолідація ІТ-інфраструктури є одним з найважливіших етапів в реалізації стратегії розвитку ІТ та інформаційної безпеки банку. Конвергентна мережа вимагає менше ресурсів для управління та підтримки при одночасному підвищенні надійності та відмовостійкості системи. Це дозволить ПУМБ оперативно і з мінімальними ресурсами реагувати на зростання бізнесу, розширювати функціональність сервісів, а також впроваджувати нові послуги в найкоротші терміни», - коментує Юрій Піскарьов, начальник департаменту інформаційних технологій ПУМБ.

ПУМБ нарощує інвестиції в нові технології, що дозволяють банку випереджати та прогнозувати потреби ринку. Серед останніх досягнень ПУМБ в області інформаційних технологій та інформаційної безпеки:

  • ПУМБ першим серед комерційних банків України сертифікований за PCI DSS (у 2010 р.), який є міжнародним стандартом інформаційної безпеки;
  • ПУМБ став першим банком в Україні, який впровадив технологію Aladdin eToken для захисту платежів в системі СЕП НБУ. НБУ рекомендує цю технологію для застосування іншими банками як кращу практику в банківській системі України;
  • C моменту запуску інтернет-банкінгу ПУМБ в 2010 році, банк забезпечив клієнтам захист преміум-класу надійності. ПУМБ є одним з двох банків в Україну, що забезпечує такий клас захищеності. Cервис iPUMB та інтернет-банкінг «ПУМБ online» захищені цифровим сертифікатом, що забезпечує вищий клас надійності - SSL Web Server Certificate with Extended Validation. Це флагман лінійки SSL сертифікатів компанії Thawte;
  • У 2011 році ПУМБ запустив проект по автоматизації та стандартизації процесу управління інцидентами інформаційної безпеки SIEM (Security Information and Event Management);
  • У жовтні 2011 р. ПУМБ першим в Україні запропонував своїм клієнтам повнофункціональний сервіс інтернет-банкінгу, який був оптимізований для роботи на більшості мобільних телефонів.
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок