ПУМБ відкрив нову кредитну лінію компанії «Дніпроенерго»
03 августа 2012

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) відкрив енергогенеруючій компанії «Дніпроенерго» поновлювану кредитну лінію на 70 млн гривень терміном на 1 рік. Процентна ставка по кредитній лінії становитиме 18,5% річних. Сторони підписали кредитний договір 29 листопада. Використання грошових коштів заплановано на поповнення оборотного капіталу підприємства.

«Банк зацікавлений у співпраці з компаніями, які, незважаючи на нестабільну ситуацію в економіці, залишаються ефективними та демонструють гарні фінансові результати. У цьому році це вже друга кредитна лінія*, що відкрита для «Дніпроенерго». Ми впевнені в надійності компанії й розраховуємо на довгострокову співпрацю в майбутньому», – сказав Олексій Волчков, заступник голови правління ПУМБ.

Історично обслуговування корпоративних клієнтів є основною частиною бізнесу ПУМБ, а частка великого корпоративного бізнесу в портфелі банку - найважливішої його складової. За підсумками 9 місяців 2011 року частка великого бізнесу в корпоративному кредитному портфелі ПУМБ склала 68% (1244,6 млн дол США), а в загальному обсязі коштів корпоративних клієнтів – 76% (751,6 млн дол США).

Найбільшими клієнтами ПУМБ є Група «Конті», ВАТ «Мотор-Січ», ПАТ «МК «Азовсталь», ПАТ «Єнакіївський металургійний завод», ВАТ «Азовмаш», компанія «Інтерпайп», ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ГО «ТД «Континіум- Галичина» (мережа АЗС WOG), компанія ДТЕК, компанія« Метінвест», компанія «Дніпроенерго», мережа супермаркетів «Велика кишеня», торгова мережа «Амстор».

Довідка

ПАТ «Дніпроенерго» (м. Запоріжжя) є одним з провідних українських виробників електроенергії та тепла. ПАТ «Дніпроенерго» об'єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт, що становить 16% від загальної потужності електростанцій України. 2010 рік компанія Дніпроенерго закінчила із чистим прибутком 189 179 000 гривень, збільшивши чистий дохід порівняно з 2009 роком на 47,91%, або на 2 017 160 000 гривень до 6 227 870 000 гривень.

Веб-сайт Дніпроенерго: http://dniproenergo.ua

* Раніше в червні цього року ПУМБ відкрив ПАТ "Дніпроенерго" кредитну лінію на 50 млн гривень

Новини банку