Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ опублікував Річний звіт 2010
26 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) опублікував річний звіт за 2010 р., згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Річний звіт ПУМБ 2010 присвячений новій Стратегії розвитку ПУМБ, згідно з якою протягом найближчих чотирьох років ПУМБ має намір увійти до ТОП-5 українських фінінститутів з часткою ринку не менше 5 %, ставши кращим Банком в Україні за якістю сервісу.

У 2010 році ПУМБ працював над створенням базису для майбутнього розвитку: була сформована Стратегія розвитку, Місія та Цінності, і здійснена реогранізація структури бізнесу. Сформовано департаменти Стратегічного маркетингу та Управління стратегічними проектами, розроблена Стратегія ІТ. Всі ці основи бізнесу забезпечать стійкий і планомірний розвиток ПУМБ.

«Наша Стратегія визначає зростання, що випереджає темпи ринку, і ми думаємо на кілька кроків вперед, - повідомив Костянтин Вайсман, Голова Правління ПУМБ, - в 2010 році ПУМБ показав найбільший прибуток з моменту заснування - 54 млн. дол. (МСФЗ) і зайняв 6-е місце за прибутком серед всіх українських банків згідно НСБО (235 млн. грн.). Наші показники ефективності ROE і ROA - одні з кращих на ринку, і ми не зупиняємося на досягнутому. ПУМБ має намір стати одним з лідерів банківської системи України в найближчі кілька років».

ПУМБ свідомо рухається до міжнародних стандартів ведення бізнесу: Банк посів 2-е місце серед українських банків з інформаційної прозорості, піднявшись на 8 позицій (Standard & Poor's). ПУМБ вперше увійшов в число 1000 найбільших банків світу за капіталом 1-го рівня за версією журналу «The Banker».

«Ми підтримуємо стратегію зростання ПУМБ і віримо в успіх згуртованої команди менеджменту. Перед ПУМБ стоять чіткі завдання - зміцнення позицій в галузі та забезпечення акціонерам високого рівня рентабельності власного капіталу, - підкреслив Ілля Архипов, Голова Наглядової Ради ПУМБ, - перші результати нової Стратегії розвитку ПУМБ ми побачили вже в 2010 році. Банк виконав свої зобов'язання перед акціонерами і показав результати, що відповідають нашим очікуванням».

У 2010 р. ПУМБ посів 11-те місце за капіталом, піднявся на одну позицію за активами, зайняв 13-е місце в системі, і виріс до 6-го місця за прибутковістю. Показники рентабельності активів (ROA) і капіталу (ROE) ПУМБ - одні з найвищих на ринку (2,6 % та 13,4 % відповідно).

Найважливішою подією 2010 року стало прийняття рішення про об'єднання ПУМБ та Донгорбанку, яке повинно завершитися в 2011 році. За попередніми розрахунками, у найближчі кілька років об'єднаний Банк збільшить прибуток на 10 % за рахунок економії на масштабі. А, головне, більший банк зможе більше запропонувати своїм клієнтам, партнерам і співробітникам.

ПУМБ веде звітність за Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) з 1992 р., коли він став першою українською компанією, яка запровадила ці стандарти бухгалтерського обліку в нашій країні.

Довідка

ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк»

ПУМБ входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер Банку - ТОВ «СКМ Фінанс» (89.87 % акціонерного капіталу). На даний момент всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 124 відділення.

У 2010 році ПУМБ увійшов до Рейтингу тисячі найбільших банків світу за версією журналу Тhe Ваnker, дебютувавши з 905-ої позиції. ПУМБ є одним з найбільш прибуткових банків в Україні за підсумками діяльності у 2010 році (6-е місце серед українських банків), показавши одні з кращих показників повернень на капітал і активи на посткризовому ринку (ROE і ROA). Банк є одним з лідерів з інформаційної прозорості серед українських банків згідно з результатами дослідження міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, Агентства фінансових ініціатив та Проекту USAID «Розвиток ринків капіталу» за 2010 рік. ПУМБ визнаний № 1 у рейтингу банків за інноваційністю в роботі з приватними клієнтами («Компаньйон» - серпень 2010 р.). У травні 2011 року рейтингове агентство Moody's підвищило прогноз глобального рейтингу ПУМБ в національній валюті до B2 та рейтингу боргових зобов’язань в іноземній валюті до «стабільного».

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок