Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ в 4 рази збільшив обсяг реалізації золотих злитків за результатами I півріччя 2011 року
26 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

З початку року вартість жовтого металу виросла більш ніж на 8% (при котируваннях на початку року 1380 - 1405 дол США / унція, а в останній день півріччя 1512-1500 дол США / тр.унц.). Лондонський ранковий фіксінг 30.06.2011 склав 1505,50 дол США / тр.унц., а в ПУМБ ціна 1 гр. в 100-грамовому зливку становила 393,78 грн. / гр.). Мінімальне значення фіксингу в I півріччі 2011 р. - 1316,00 дол США / тр.унц. (28.01.2011 р.), максимальне - 1552,50 дол США / тр.унц. (22.06.2011 р.).

Найчастіше золото розглядається учасниками ринку як актив-притулок від інфляційних і фінансових ризиків. Зростання ціни на золото з початку року обумовлений підвищеною напруженістю в арабських країнах Близького Сходу і Північної Африки, а також економічними даними США і Китаю, які вказують на уповільнення економічного зростання і посилення інфляції в цих країнах.

Основним чинником різкого зростання ціни золота в червні став підвищений попит інвесторів на золото на тлі невизначеності майбутнього Греції та європейської економіки в цілому. Останнє падіння котирувань золота також викликано подіями в Греції: прийняття жорстких антикризових законопроектів щодо скорочення державного бюджету та продаж частини активів.

На українському ринку банківських металів ціни на золоті злитки в банках дзеркально відбивали зміни котирувань на світових ринках на тлі відносно стабільного курсу гривні до долара США. У I півріччі помітно зріс попит на метал з боку ювелірів та приватних осіб. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ПУМБ збільшив обсяг реалізації золотих зливків більш ніж в 4 рази, проте говорити про повернення на докризові рівні продажів ще рано.

„Ми очікуємо, що за результатами цього року ринок банківського металу в Україну збільшиться, як мінімум, у півтора рази, а вартість золота подолає позначку 1600 дол США / тр.унц. до кінця року, з можливою корекцією ціни до рівня 1490-1480 дол США / тр.унц. в літні місяці, - коментує Максим Салутін, Заступник начальника Управління грошового обігу, неторгових і касових операцій, Першого Українського Міжнародного Банку. - Банк планує у II півріччі наростити обсяги продажу металу ще на 10-15% в порівнянні з I півріччям”.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок