Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

У 6 разів виріс попит на золоті злитки в ПУМБ за підсумками 3-го кварталу
25 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

У 3-му кварталі поточного року ПУМБ наростив обсяги реалізації золотих злитків в 5,9 рази в порівнянні з попереднім кварталом і в 6,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Динаміка продажів золотих злитків в ПУМБ в поточному році є рекордною з моменту початку роботи банку з банківськими металами, випереджаючи на 30% навіть найбільш успішний з продажу золотих злитків 2008 рік.

«За результатами цього року очікуємо, що ринок банківського металу в Україні збільшиться, щонайменше, в 1,5 рази, - коментує Максим Салутін, Заступник начальника Управління грошового обігу, неторгових і касових операцій ПУМБ. - Нині переважає попит з боку фізичних осіб, частка продажів приватним клієнтам становить приблизно 70% від усіх продажів. Найбільш популярними в даний час є 50 і 100 грамові злитки, однак попит на литі 250 і 500 грамові злитки залишається стабільно високим».

З початку 2011 року вартість золота стабільно зростала: за період з січня по вересень приріст склав 30%. Ціна на золото досягла максимуму 6 вересня, коли протягом дня вона піднімалася на Лондонській біржі металів до 1921 дол США / тр.унцію; в той же час на біржі Comex грудневі ф'ючерси подорожчали до 1923 дол США / тр.унцію. Однак після стабільного зростання у вересні відбулася корекція, коли золото знизилося в ціні на 19% у зв'язку з панічними розпродажами хедж-фондами золота для покриття збитків за іншими активами на тлі великих втрат на фондових і сировинних ринках. Зниження цін стимулювало приріст попиту приблизно на 10-15%.

ПУМБ, як і раніше, визначає ціну продажу золотих злитків виходячи зі світових котирувань металу, а також курсу гривні до долара США. Наш прогноз щодо ціни золота - чергове подолання позначки 1900 дол США / тр.унцію до кінця року.

Оформити заявку на придбання золотих злитків вагою від 1 до 1000 грам можна онлайн на сайті ПУМБ, а також звернувшись до найближчого відділення банку.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок