Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ закінчив I півріччя 2012 р. з прибутком 128 млн. грн.
19 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Чистий прибуток Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) за підсумками 2 кварталу 2012 р. склав 89,2 млн. грн. В результаті за підсумками першого півріччя 2012 року чистий прибуток ПУМБ склав 128,0 млн. грн., що на 24,5% перевищує фінансовий результат банку за аналогічний період минулого року.

Чистий процентний дохід за підсумками півріччя склав 773,4 млн. грн., що на 13,5% перевищує результат аналогічного періоду минулого року, а чистий комісійний дохід збільшився на 14,2% − до 166,2 млн. грн.

З початку року активи банку знизилися на 9,8%, до 31,5 млрд. грн., як результат відтоку "гарячих" коштів корпоративних клієнтів (зниження на 38,0%, до 7,1 млрд. грн). У той же час у першому півріччі банк забезпечив зростання коштів роздрібних клієнтів на 10,5%, до 9,5 млрд. грн.

Кредитний портфель ПУМБ збільшився з початку року на 3,7%, до 16,2 млрд. грн., переважно за рахунок зростання кредитного портфелю фізичних осіб, який збільшився на 10,6% до 3,5 млрд. грн. Корпоративний кредитний портфель зріс на 2,0%, до 12,7 млрд. грн. на 30 червня 2012 р.

Власний капітал ПУМБ виріс на 1,6% і станом на 30 червня 2012 року склав 4,1 млрд. грн.

«У першому півріччі ми продовжили будувати ефективний та прибутковий банк, незважаючи на складну кон'юнктуру фінансового ринку й глобальне уповільнення зростання економіки, − сказав Костянтин Вайсман, голова правління ПУМБ. − ПУМБ показав гарну прибутковість та залишається одним з найбільш ліквідних банків в банківській системі України, маючи дуже стійкий та диверсифікований баланс. Співвідношення кредитів до депозитів є одним з кращих на ринку, і становить близько 100%. З початку року ми приділяємо велику увагу трансформації бізнесу з метою підвищення його операційної ефективності: підвищуємо швидкість і якість обслуговування, вдосконалюємо стандарти та процеси».

Довідка

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер Банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу). Всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ нараховує 161 точку продажів, банк обслуговує 1,5 млн приватних та більше 20 тисяч корпоративних клієнтів. ПУМБ є учасником об’єднаної банкоматної мережі «Радіус», яка разом із банками-партнерами нараховує більше 4000 банкоматів по всій території України.

У 2010 році ПУМБ увійшов до Рейтингу тисячі найбільших банків світу за версією журналу Тhe Ваnker, дебютувавши з 905-ої позиції. У 2012 році ПУМБ названий лідером рейтингу "Best Banking Groups" міжнародного фінансового видання World Finance (Великобританія). Банк є одним з лідерів з інформаційної прозорості серед українських банків згідно з результатами дослідження Агентства фінансових ініціатив та Проекту USAID «Розвиток фінансового сектора», проведених рейтинговими агентствами Standard & Poor's (2010 р.) та Кредит-Рейтинг (2011 р.). Поточні рейтинги ПУМБ розміщені на сайті банку у розділі «Рейтинги».

Веб-сайт ПУМБ: www.pumb.ua. Приєднуйтесь до спільнот банку у соцмережах: http://j.mp/pumbua
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок