Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Moody's привело прогноз рейтингу ПУМБ у відповідність із рейтингом країни
17 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило рейтинг ПУМБ та інших українських банків. Прогноз депозитного рейтингу в національній валюті та рейтингу довгострокових зобов’язань в іноземній валюті змінено зі стабільного на негативний. Прогноз змінено у зв'язку зі зміною на негативний суверенного рейтингу країни та відображає ступінь кореляції кредитоспроможності ПУМБ з кредитоспроможністю уряду України.

Moody's також знизило рейтинги ПУМБ за національною шкалою (NSRs) з A2.ua до A3.ua, що відображає ослаблення позицій банку в контексті змін глобальних рейтингів банку.

На думку агентства Moody's причини взаємозв'язку кредитоспроможності ПУМБ та суверенного рейтингу Україні полягають у наступному:

  1. Банк володіє значним портфелем державних облігацій, який практично дорівнює розміру капіталу 1 рівня (станом на 01.01.2012);
  2. Бізнес банку географічно сконцентрований в межах України, економіці якої притаманні слабкі та волатильні показники;
  3. Більшість ресурсів банк залучає на внутрішньому ринку, який має тенденцію до нестабільної поведінки.

«Рейтингові дії Moody's у першу чергу обумовлені рейтингом України та приведенням прогнозу рейтингу ПУМБ та інших банків у відповідність з ним, що не залежить від ПУМБ, − коментує Костянтин Вайсман, голова правління ПУМБ. – Структура балансу ПУМБ є стійкою, а розмір держоблігацій в портфелі ПУМБ є адекватним по відношенню до балансу банку та забезпечує подушку ліквідності. ПУМБ є одним з найбільш ліквідних банків у банківській системі України. Співвідношення кредитів до депозитів є одним з кращих на ринку та складає близько 100%, що характеризує незалежність ПУМБ від зовнішніх джерел фондування. Фінансові показники ПУМБ постійно поліпшуються. Більш того, менеджмент ПУМБ веде послідовну роботу із зміцнення структури балансу, поліпшення диверсифікації активів та пасивів, підвищення рентабельності й капіталізації банку».

Згідно з висновками Moody's, підвищення рейтингу можливе за умов поліпшення економічної обстановки в країні, зниження залежності банку від суверенних ризиків (зменшення частки ОВДП у портфелі банку) та географічної диверсифікації бізнесу за межі України.

Рейтинги ПУМБ на 17.07.12:

Moody’s Investors Service

Депозитний рейтинг в іноземній валюті

B3/NP

Негативний

Депозитний рейтинг у національній валюті

B2/NP

Негативний

Рейтинг фінансової стабільності

E+

Стабільний

Рейтинг довгострокових зобов’язань в іноземній валюті

B2

Негативний

Довгостроковий рейтинг за національною шкалою

A3.ua

-

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок