Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Банк з довгою історією – ознака надійності та уміння працювати в кризу
27 липня 2021
Отримати на e-mail {title}

В CLÍNICA 28 працюють кращі пластичні та щелепно-лицеві хірурги України.  Попри те що цей медичний заклад доволі молодий (йому близько двох років), сюди їдуть лікуватись з усієї країни й з-за кордону. У чому секрет успіху клініки, ми запитали у її  засновниці та головної лікарки, досвідченої хірургині Сайяри Ахмедової. Сайяра – клієнтка ПУМБ вже довгі роки, а у червні цього року вперше взяла участь у профорієнтаційному проєкті банку для підлітків «Моя кар’єра в Україні».

 

 

  • Розкажіть, будь ласка,  про свій кар’єрний шлях. Про що мріяли і чого досягли? Що чи хто вплинув на ваш вибір бути лікарем?

Напевно, багатьох це здивує, але бувши ще маленькою дівчинкою, я точно знала, що буду лікарем. Я була впевнена, що вміння зцілити людину від проблеми, яка її турбує, по-справжньому чарівна здатність! Адже у перекладі з латині слово «медицина» походить від словосполучення «ars medicina», що означає «лікувальне мистецтво» або ж «мистецтво зцілення». Після закінчення Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця в Києві, інтернатури і декількох років практики, я зробила свій остаточний вибір – хірургія.

Бути хірургом – це про чесність щодо відношення до пацієнта, якості в роботі і до самого себе. Йдеться не тільки про операції, а й вміння знаходити правильне рішення в складних ситуаціях, іноді в найкоротші терміни. Хірургія – це прекрасна можливість довести самому собі, що ти здатний брати відповідальність не тільки за себе, а й за життя інших людей. Це драйв, важка робота, почуття радості, коли пацієнт задоволений і ти зміг допомогти. Загалом, робота в медицині – це покликання.

Мій професійний шлях починався з роботи в державній лікарні. Саме тут перевіряється твій вибір – лікар ти чи ні. Коли йде потік хворих, всім потрібна допомога, вміння працювати в команді виходить на перший план. Ти можеш працювати добу безперервно, не спати ночами і сильно втомлюватися, але зрештою, яка це насолода, знати, що це все робиться не дарма.

Державні лікарні – це школа самовідданості лікарів і великого досвіду. Я вдячна життю, що він у мене був і дозволив прийняти одне з найважливіших моїх рішень – відкрити свою клініку щелепно-лицевої й пластичної хірургії CLÍNICA 28.

  • Як ви створювали власний бізнес? Що в коронакризу для вас є викликом і що допомагає розвивати бізнес?

Однією з головних задач було зібрати команду мрії. Для мене – це стрижень, на якому ґрунтується робота і залежить успіх проєкту. Для цього важливі спільні цінності, погляди, любов до справи, вміння адаптуватися до нових умов та викликів в роботі, здатності навчатися і надихати один одного. В медицині не може бути дрібниць, особливо це важливо в хірургії, де злагоджену спільну роботу в операційній можна порівняти з парним танцем: якщо ти не відчуваєш і не довіряєш партнеру, гарного результату не чекай. Тільки колектив, що складається з сильних професіоналів і особистостей, здатний дати розвиток і принести інновації в ваш проєкт і вдячних клієнтів. Секрет успіху нашої клініки простий: вміння зберігати позитивний настрій, долати негативні емоції. Ми дорожимо думкою один одного.

Ще одним викликом для мене було створити не просто сучасну клініку, а медичний заклад, який відповідає всім міжнародним стандартам якості та обслуговування, де до кожного пацієнта застосовується індивідуальний підхід.

Сьогодні CLÍNICA 28 - це клініка надскладної реконструктивної, пластичної та щелепно-лицевої хірургіі. Ми проводимо унікальні операції з видалення пухлин слинних залоз, видалення каменів зі слинних залоз без розрізу за допомогою надтонокого ендоскопу.

Безумовно, пандемія вплинула на роботу клініки, але у нас були пацієнти, ми працювали. І якщо пластичну операцію можна перенести, то захворювання, які вимагають швидкого реагування, ні. Адже найчастіше людина звертається в ситуації, коли вже є гострий біль і потрібне оперативне втручання.

  • Ми дізнались, що ви допомагали оперувати поранених бійців АТО. Як ви потрапили в команду медиків?

Це був досвід, що не забувається. Я потрапила до складу медичної місії Canada Ukraine Foundation і працювала з суперпрофесійною командою лікарів! Брати участь в унікальних реконструктивних операціях, які в Україні тоді ще не проводилися, навчитися нових методів у роботі – це великий досвід. Завершальним етапом нашої співпраці стало моє стажування в Division of Plastic and Reconstructive Surgery at Sunnybrook Health Science Centre, University of Toronto, яке змінило моє уявлення про надання медичних послуг і ставлення до пацієнтів. Це найвищий стандарт, який, я вважаю, повинен бути в кожному медичному закладі.

Мою свідомість перевернув професор Олег Антонишин/Oleh Antonyshyn, який мене вчив. Це реконструктивний та пластичний хірург зі світовим ім'ям, його операції розписані на рік вперед і до його думки прислухаються в багатьох країнах світу. Мені було дивно, що така «величина» у медицині так просто, дружньо спілкується і готова пояснити всі тонкощі в роботі як учитель і друг.

Одна історія мене вразила своєю людяністю. Я жила за 2,5 години їзди від госпіталю і щодня витрачала на дорогу 5 годин. Коли про це дізнався доктор Антонишин, він відклав усі справи та особисто зайнявся моїм облаштуванням, тому що, як він сказав: «Так не повинно бути». Я ще раз переконалася, що медицина – це перш за все любов до людей, порядність, людяність, без наявності таких рис характеру неможливе якісне лікування пацієнтів.

  • Історія ваших взаємин з ПУМБ продовжується вже 10 років. Завдяки чому саме цей банк довгі роки лишається вашим фінансовим партнером?

Мені подобається ПУМБ за надійність, стабільність, якість обслуговування, швидке розв'язання будь-якої проблеми. Від банків, регулятору ринку так чи інакше залежить будь-який бізнес. Ми прислухаємось до рекомендацій нашого менеджера і використовуємо всі бізнес-інструменти, які підходять для нашої сфери.

А ще тут працюють професіонали своєї справи та дуже привітні менеджери. Для мене ПУМБ – банк з душею!

  • Розкажіть коротко про вашу родину. Поділіться лайфхаками планування сімейного бюджету.

Моя сім'я – це маленька екосистема, де кожний особистість і водночас, частинка загального, де ми доповнюємо один одного. Рішення щодо планування сімейного бюджету намагаємося приймати разом. У нас спільний бюджет і ми завжди шукаємо й знаходимо компроміс з усіх питань. Найголовніший лайфхак у веденні сімейного бюджету – любов і довіра одне до одного.

  • Вашому сину 18 років. Коли в дитинстві ви з ним почали говорити про гроші? Які фінансові навички вважаєте за потрібне розвивати у дітей? Зараз, у студентські роки, чи контролює він самостійно свій бюджет і як саме?

Діти – велика відповідальність. З самого початку я поставила собі завдання, крім моєї великої любові до нього допомогти йому стати справжнім чоловіком, самостійним і відповідальним. Ще у дитинстві він мав свої кишенькові гроші, якими розпоряджався так, як вважав за потрібне. Як показала практика, це було вірне рішення, що допомогло йому навчитися планувати свої витрати. Сьогодні Саша вже студент і дуже грамотно розподіляє свій бюджет, навіть підказує мені, де я могла б оптимізувати свої витрати :)

  • Ви віддаєте перевагу готівці чи пластиковій картці? Чому?

Не люблю ускладнювати. Я завжди за прості, логічні рішення як в бізнесі, так і в сім'ї. Тому вважаю за краще користуватися карткою. Це дуже зручно і практично. Можна швидко зробити платіж, скористатися послугою оплати частинами, програмою лояльності. А сьогодні це ще і безпека нашого здоров'я – безконтактні платежі дозволяють зменшити можливість інфікування.

  • Ви згадали про програму лояльності. Якими привілеями, акціями та бонусами ви зазвичай користуєтесь?

Оптимальний набір банківських продуктів і програми лояльності з урахуванням мого бізнесу і моїх уподобань завжди підбирає мій персональний менеджер. У цьому питанні я довіряю йому.

  • Як можливості управління фінансами онлайн дозволяють вам організовувати свою роботу та дозвілля родини?

Щодня у мене багато зустрічей, переговорів, консультацій, я постійно у русі. При такому темпі життя мобільний банкінг – справжній порятунок. Можна вирішувати всі особисті та бізнес-питання, перебуваючи в будь-якому куточку світу. Достатньо мати мобільний телефон, щоб управляти своїм банківським рахунком, оплачувати рахунки, отримувати та переказувати кошти. Дуже зручно, що обробка платіжних документів проводиться без відвідування банку і операції можна проводити в будь-який час доби та день тижня.

  • Чи маєте депозит у банку і яка його мета?

Я маю депозит, адже це, на мою думку, один з найнадійніших способів зберігання коштів. Це своєю чергою забезпечується надійністю банківської установи, гарантіями, які вона надає. І в цьому я довіряю ПУМБ.

  • Можливо, у вашому житті була складна та незвичайна ситуація, коли вас виручила якась банківська послуга?

Мені наразі доступна й подобається послуга персонального банкінгу, коли ваш менеджер допомагає розв’язувати будь-яку проблему у режимі 24/7. У нас була ситуація затримки платежу в іншій країні. Завдяки діям персонального менеджера ми швидко провели платіж.

  • Продовжить речення: «Щоб бути фінансово незалежним та впевненим у майбутньому, потрібно…»

    … багато і старанно працювати, а головне – отримувати задоволення як від роботи, так і від результату.  

 

Порада від Сайяри Ахмедової

Критерії, на які слід звертати увагу при виборі фінансової установи для співпраці

Насамперед рекомендую зібрати інформацію про банки у відкритих джерелах, проаналізувати її й тільки після цього приймати рішення. Зараз у вільному доступі можна знайти рейтинги, які оцінюють надійність банків.

Варто звернути увагу на наступні чинники:

Скільки часу існує банк. Якщо він на ринку довгі роки, це свідчить про його стабільність, надійність і вміння працювати в складній економічній ситуації.

Наявність відкритої інформації про банк. Це свідчення його гарної ділової репутації.

Кількість відділень, банкоматів. Якщо достатня, значить банк розвивається і не збирається закриватися.

Процентна ставка. Це своєрідна перевірка, наскільки банк стабільний. Якщо пропонуються великі відсотки, у мене це відразу викликає сумнів.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок