Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Мобільний банкінг: банк, що працює 24/7 будь-де
08 квітня 2021
Отримати на e-mail {title}

Мобільний банкінг: банк, що працює 24/7 будь-де

Ще кілька років тому вирішення фінансових питань, таких як оплата комунальних послуг чи відкриття депозиту, більшість з нас не уявляла без відвідин банківської установи. Сьогодні ж банк у мобільному телефоні став невіддільною частиною нашого життя. А карантинні обмеження під час пандемії  тільки пришвидшили зростання популярності мобільного банкінгу.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Мобільний банкінг надає можливість вирішувати більшість своїх фінансових завдань самостійно. Допомагає підлаштовувати виконання цих завдань під свій ритм роботи та особистого життя, виключає марнування часу на бюрократичні дрібниці. Погодьтеся, адже зручно мати завжди під рукою банк, щоб своєчасно провести різноманітні оплати; переказати за необхідністю кошти на іншу картку; відкрити, поповнити або зняти депозит; сплатити за кредитом або здійснювати оплату частинами; миттєво поповнити рахунок мобільного телефону й навіть купити валюту.

Банк на зв’язку!

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Якщо ви ще досі користуєтесь веб-версією інтернет-банкінгу, то знайте – мобільний банкінг мало чим відрізняється від неї й звикнути до нього буде дуже просто.

Яскравий приклад такого сервісу – мобільний додаток «ПУМБ Online». Всього три кроки –  і користуйтесь із задоволенням фінансовими послугами там, де ви є, без черг. Якщо ви новий клієнт банку – спочатку потрібно відкрити рахунок та оформити картку. Потім завантажити на смартфон з  Play Маркет або App Store мобільний додаток. Далі ввести у ньому свій номер телефону, який прив’язаний до вашого рахунку у банку, та пароль до «ПУМБ Online». Для подальшого швидкого доступу до банку в телефоні можна налаштувати вхід за коротким цифровим кодом, відбитком пальцю Touch ID чи розпізнаванням обличчя Face ID.

Безпека насамперед

Банк турбується, щоб кошти клієнтів були захищені у цифровому просторі. Кожного разу, коли ви проводите будь-яку операцію в мобільному банкінгу, система моніторингу транзакцій перевіряє, чи типова для вас фінансова поведінка. Якщо якась дія користувача викликає підозру, банк може попросити ввести додаткові дані чи код з SMS-повідомлення для попередження можливого шахрайства.

У мобільному банкінгу також можна активувати додаткову ступінь захисту 3D Secure 2.0. Щоб розпочати нею користуватися, необхідно налаштувати вхід в мобільний додаток ПУМБ Online за допомогою Touch ID або Face ID та включити push-повідомлення. Тоді для підтвердження оплати в інтернеті клієнту відправляється push-повідомлення, за допомогою якого можна перейти в мобільний додаток ПУМБ Online. Додаток ідентифікує клієнта шляхом сканування відбитку пальця з Touch ID або розпізнавання обличчя з Face ID. Після чого клієнт підтверджує оплату.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Налаштування на зручність

За допомогою налаштувань можна безпосередньо у телефоні керувати можливостями картки: змінювати ліміт кількості операцій на день і суми зняття; активувати та блокувати проведення операцій в інтернеті; налаштовувати дозвіл на оплати за кордоном – додавати країни, обирати дати; нагадувати PIN-код чи за потреби швидко блокувати картку. Налаштуйте картку під себе особисто!

Легко за необхідності можна дізнаватися, перевіряти й навіть копіювати реквізити картки – не потрібно носити пластик із собою. Всю інформацію знайдете в  розділі «Картки та рахунки». Для цього обираєте потрібну картку, натискаєте на значок з літерою «і» внизу картки і за кілька секунд на екрані вона з’явиться з потрібними реквізитами: повний номер та термін дії. Там же можна подивитися номер рахунку (IBAN) та номер договору з банком, а також  уточнити CVV-код, натиснувши на відповідну позначку на обраній картці в правому нижньому кутку.
 

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Щоб контролювати рух коштів по картці (карткам), підключіть у мобільному додатку push-повідомлення. Провели будь-яку транзакцію? Отримуєте одразу сповіщення (суму, місце і час проведення операції, залишок на картці).

Щоб зекономити час на майбутнє, один раз створіть у мобільному додатку шаблони для:

  • Сплати щомісячних рахунків за комунальні послуги, мобільного зв’язку, послуги інтернет-провайдера. Якщо потрібна квитанція за сплату комунальних послуг, ви можете надіслати її собі на пошту. Всі перераховані сплати проводяться без комісій.
  • Зручних та швидких переказів за номером картки чи рахунку. Вам залишиться тільки зайти у мобільний додаток у зручний час, знайти потрібний шаблон й перерахувати гроші з картки.

Сплачуйте за користування кредитними коштами на картці у додатку без переплат (можлива тільки комісія іншого банку) у гривні з картки будь-якого банку, дізнавайтеся про наступний платіж за кредиткою і суму до повного погашення заборгованості, слідкуйте за пільговим періодом по кредитній картці.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

З мобільним банкінгом просто накопичувати і на свою мрію. Відкрийте депозит на привабливих умовах й керуйте ним у додатку. Так, з депозитом «Вільний» ви зможете поповнювати його без обмежень в будь-який час й миттєво здійснити бажання, як тільки отримаєте певну суму. Виплата відсотків проходить щомісяця та виплата депозиту здійснюється на вашу картку.

Мобільний обмін валют у вас теж у телефоні (швидко, безпечно, за вигіднішим курсом):

  • знайдіть на головній сторінці у меню «Перекази» → «Обмін валют»;
  • вкажіть суму та валюту;
  • оберіть рахунок, з якого буде здійснене списання коштів у валюті продажу, та рахунок, на який буде здійснене зарахування коштів у валюті покупки;
  • якщо досі немає валютного рахунку, відкрийте його швидко прямо в додатку.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Ваш банк завжди з вами за будь-яких обставин – у вашому смартфоні.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок