Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Запорука відмінної подорожі – якісна підготовка
07 квітня 2021
Отримати на e-mail {title}

Запорука відмінної подорожі – якісна підготовка

Можливість побути наодинці з собою, перезавантаження для мозку і, зрештою, нові враження… На думку Оксани Ісідорової, все це дарують нам подорожі. Оксана давно захоплюється туризмом і готова поділитися з читачами своїми напрацьованими фішками, щоб будь-яка поїздка приносила тільки позитивні емоції та приємні спогади.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Ніч перед вильотом, коли збираєш валізу. Момент, коли сідаєш у літак… Мить захвату! Ви в передчутті того, що побачите світ, зможете відчути інше життя в іншій країні (місті). Усьому цьому передує вибір маршруту, розподіл бюджету, ретельне планування. Але про все за порядком.

«Немає значення, чи ви вирушаєте в подорож у великій компанії, чи придумуєте відпочинок самостійно, не важливо, чи це далеке зарубіжжя, чи інше місто України. Головне у відпочинку – це зміна картинки».

Що потрібно для успішного старту, або Must have для новачків

Передусім, важливим є позитивне налаштування на мандрівку. Навіть якщо щось не вдасться так, як задумувалося, будьте готові сказати собі: «Зате я побачила Пізанську вежу». Потрібно спокійно ставитися до невдач у поїздках, не розчаровуватися, пробувати знову і знову.

Любов до подорожей в Оксани почалася з 10-денного маршруту, який пролягав маленькими містами Франції та закінчувався Парижем. Із чого стартувати, вирішувати лише вам. Головне – вивчити країну, в яку їдеш. А саме:

Фінанси. Звичайно, вигідно і зручно в будь-якій подорожі користуватися карткою. Але завжди з собою мусить бути якась готівка, тому що ви не знаєте заздалегідь, наприклад, чи буде змога оплатити проїзд з аеропорту до місця призначення. Тому дізнайтеся наперед, яка валюта в цій країні, в якому банку найвигідніший курс для обміну. Потім зможете, гуляючи містом, знайти цей банк та обміняти валюту. Для Європи, до прикладу, достатньо мати при собі, крім картки, 100 євро готівкою.
Місцевий транспорт. Венеція – це водний транспорт, Амстердам – трамвай, Нью-Йорк – метро. Довідайтесь, який транспорт у пріоритеті та як розраховуватися. Всюди є свої нюанси. Крім того, в 90% випадків можна дешево доїхати з аеропорту громадським транспортом, а не на таксі.
Традиції, табу, труднощі, які є в країні. Якщо Європа близька нам за духом, то до специфічних країн, як-от Індія, потрібно готуватися особливо серйозно. Переглянути відео, поспілкуватися з людьми, які там були. Адже в цих країнах на вас можуть чекати складнощі з їжею, гігієною на вулицях, транспортом.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

Лайфхаки щодо організації бюджетної подорожі

Отже, у вас є певний бюджет на відпочинок. Починайте підготовку з планування витрат на транспорт (у т. ч. переліт або квитки на поїзд, автобус), проживання, харчування, щоденні витрати на сувеніри, екскурсії тощо. Знаючи суми в кожній статті видатків, легше витрачати розумно.

1. Купівля квитків.

Якщо купуєте квиток незадовго до вильоту, ніколи не робіть цього за першу ж ціну, на яку натрапили. Щоденно відстежуйте вартість квитків і купуйте їх тоді, коли бачите, що ціна більш-менш адекватна. Мобільний банкінг вам у допомогу – можна придбати квиток у будь-який зручний момент.

Для купівлі квитків краще не використовувати агентства. Крім того, що час їхньої роботи обмежений (зазвичай з 10.00 до 19.00, на відміну від авіакомпаній, які на зв’язку з вами цілодобово), потім ще й можуть виникнути труднощі в разі обміну квитка чи його повернення. Як правило, такі питання з авіакомпаніями вирішити простіше і швидше. За відгуками можна дізнатися, послугами яких авіакомпаній для якої країни вигідніше скористатися, і відстежувати ціни на їхніх сайтах.

Про різницю у вартості квитків в економкласі й бізнес-класі знають усі, але багато хто не здогадується, що в економкласі теж можна придбати квиток за різною ціною на одне й те саме місце. Ні для кого не таємниця: що раніше купуєш, то дешевше.

Історія від Оксани Ісідорової. Збиралася на відпочинок у Таїланд. Квитки почала шукати за три тижні. Ціни не падають, дорого. Зрештою, купила квиток у ніч перед вильотом навіть за нижчу вартість, аніж я собі запланувала. Як так вийшло? Кожні три години оновлювала сторінку. У той момент, коли зібралася вийти на вулицю погуляти з собакою, вкотре зробила це – і мені пощастило. Відразу ж, на порозі дому, оплатила квиток. Благо, що мобільний банкінг завжди під рукою.

2. Проживання/харчування. Багато хто помиляється, думаючи, що хороші готелі – це тільки якщо 5 зірок. Підбираючи готель через інтернет, дивіться на сам номер, що в ньому є, яка площа, наскільки давно був ремонт (часто це є у відгуках), розташування готелю відносно визначних місць (від цього залежать витрати на транспорт). На Booking і TripAdvisor у 90% випадків інформація про готель і номер збігається з реальністю. Якщо хочете зекономити на харчуванні або у вас особливий підхід до їжі, звертайте увагу на апарт-готелі, де є окрема маленька кухня. Це зручно і в тих випадках, коли у вас усього три дні й не хочеться витрачати час і сили на пошуки місця, де б поїсти.

Історія від Оксани Ісідорової. Для поїздки в Рим я забронювала тризірковий мініготель. Там не було пафосного входу й ресепшн, ліфта, але при цьому виявився чудовий номер буквально «за копійки» і, що головне – в самісінькому центрі міста.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

3. Транспорт. Пересування містом у таксі – дороге задоволення. Вивчіть, який у місті громадський транспорт і його розклад, тариф і форму оплати. У переміщеннях таким транспортом є ще один плюс – можливість зануритися в місцевий колорит. А таксі залиште для крайніх випадків, наприклад, якщо заблукали або не зійшлися в часі з розкладом руху вашого автобуса.

Набір завзятого туриста

Складіть перелік речей (звісно, крім картки, готівки, документів), які, на вашу думку, будуть потрібні вам у будь-якій поїздці. В Оксани це, наприклад, предмети гігієни, мінімальний набір білизни, дорожня складана праска і… маленька кавоварка з баночкою улюбленої кави. Також не будуть зайвими списки речей, складені окремо для європейських країн, далеких мандрівок, залежно від сезону. Не забувайте записати адреси тих місць, які ви хотіли б відвідати. Усі списки найкраще зберігати у своєму телефоні.

Перед поїздкою завантажте зручний для себе додаток, де є карта метро, показано зручні розв’язки, карта місцевості тощо. Багато туристичних додатків пропонують програми лояльності. Наприклад, «зареєструйся в готелі через додаток – одразу отримаєш 10% знижки на проживання». Або якщо купиш квиток на концерт, у музей тощо, заплатиш на 2 євро дешевше. Так і формується бюджетна поїздка: там зекономив 2 євро, там 10%. Тому мобільні додатки – гарна підмога для бюджетної мандрівки.

Приємних вам подорожей!

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок