Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Олег Хардін: «Банк – це партнер 24/7»
30 березня 2020
Отримати на e-mail {title}

Від невеликого перепродажу товарів ще у студентські роки до створення малого бізнесу – власного виробництва та експорту продукції у країни Європейського Союзу… Шлях, який пройшов полтавець Олег Хардін, засновник компанії «Premier Socks», талановитий бізнесмен, дійсно вражає. Успіху своєї компанії він завдячує, зокрема, фінансовому партнеру – банку, і вважає, що головне, щоб в співпраці з банком підприємці могли вирішувати свої задачі.
 


Журнал «Народний банкір» №13/2020

- Розкажіть, Олеже, як ви стали підприємцем.
Навіть не знаю з чого почати й який етап свого життя назвати стартом підприємницької діяльності. Пригадую, що ще в школі, у 7-8 класі, організовував лотерею; домовився з редакцією газети «Полтавський Вісник», отримав газети під реалізацію та зібрав друзів, щоб все розпродати. Вже зараз я розумію, що вирішальним моментом для подальших кроків була телефонна розмова з незнайомою мені людиною, яка запросила мене в офіс редакції та не відмовила в співпраці. Хто це був, як його звати, вже не пам’ятаю, але з теплом і вдячністю пригадую про той час. Потім був вступ до університету та серйозна розмова з батьком. Напевно, вона була ключовою. Він взяв на себе сплату за перший семестр, а  далі… «сину, ти вже дорослий й маєш сам оплачувати своє навчання». А ще були безцінні поради від батька, які я й досі конвертую в успішно реалізовані проекти. До речі, 5-й курс я вже закінчував заочно, оскільки працював в компанії «Союз-Віктан». Цікавий досвід, також, здобув працюючи на керівних посадах зі збуту в компанії «Бріджтаун Фудс» (сухарики «3 корочки») в Україні, а потім і в Росії.

- Що вас спонукає та надихає змінюватись?
Складно пояснити словами та витягнути на аркуш паперу свій внутрішній світ.
Я підприємець - це і є мій стиль життя. Жити своєю справою, надихати, творити, гідно приймати виклики долі, якими б вони не були, та бути справжнім лідером своєї команди, ось що спонукає рухатися вперед. А ще, невпинне бажання завтра бути кращим ніж сьогодні, успішнішим, перевірити себе, на що здатен й що можеш.

  
- Які продукти банку допомагають у вашій діяльності?
В діяльності компанії ми використовуємо багато банківських продуктів: факторинг, кредитування, валютообмін. Побудувати компанію, розвивати бізнес без кредитних коштів майже не можливо. Здебільшого, ми використовуємо їх для закупівлі обладнання та сировини. Зокрема, завдячуючи співпраці з ПУМБ нам вдалося збільшити виробничі потужності більш, ніж в 3 рази.

В моєму житті нічого не дається легко. Банк – це партнер 24 години на добу, від чашки кави, за яку можна сплатити карткою, до кредиту на оновлення парку обладнання чи купівлю нерухомості.
 

- Яка історія побудови ваших взаємин з банком ПУМБ?
З початку роботи ми користувалися послугами локального банку, але це все рівно, що їздити на Таврії. Прийшов час, коли ми прагнули активного розвитку та шукали фінансових партнерів для цього. Для мене байдуже, як називається банк, головне, щоб в цій співпраці ми могли вирішувати наші задачі. Моніторили, спілкувалися з багатьма фінансовими установами. Обрали найкращу.
 

- На які зміни в банківській системі України ви чекаєте?
Сподіваюся, що зміниться підхід до застави. На сьогодні, якщо у вас є «нічого», то банки дадуть вам кредит на суму цього «нічого» за мінусом дисконту. Вважаю, що це гальмує розвиток економіки та нових компаній чи проектів.
 

- Розкажіть про вашу родину, наскільки вона велика. Як плануєте ваш сімейний бюджет?
Маю дружину та дві доньки. Сімейний бюджет планує дружина Оксана. Моя задача: забезпечити вчасне надходження погодженої суми в її рукиJ. До речі, щойно згадав, що вона її давно не індексувала. Проте, ми їй про це говорити не будемо.
 


Журнал «Народний банкір» №13/2020

- Якими секретами економії, збереження та накопичення коштів можете поділиться з читачами?
Родинні витрати не контролюю. Є ліміт. Але пожурити за нераціональні покупки можу. Мене це дратує. Але ж що поробиш, - дівчата))). Стосовно компанії – постійно моніторимо пропозиції по ціні, якості, умовах оплати. Звісно, якість на першому місці й компромісів тут бути не може. Стосовно накопичень, я в даному питанні поганий радник. Мій  особистий запас коштів – на день життя. Все інше – в бізнесі. Я цілком підприємець.
 

- Чи говорите ви щодо грошей з дітьми? Які фінансові навички розвиваєте?
Христинці, молодшій – 2 роки, говорити про гроші ще рано, хоча бачу, що вона їх любить. На питання, навіщо вони тобі потрібні, говорить, щоб купити молоко, іграшки та поїхати на море. Старшій донечці 12 років. Навчається в Харківському фізико-математичному ліцеї №27, чудово рахує. Декілька років тому навчалася на курсах фінансової грамотності. Знає, що таке депозит.
 

- Ваша мета, як то говорять, «тут і зараз»?
Прагну змінити країну, починаючи з себе та своєї компанії.


 Бліц-опитування

  • - Ви віддаєте перевагу готівці або пластиковим грошам (картці), і чому?

Мені подобається картка. Не потрібно готувати конкретну суму чи складати в гаманець решту.

  • - Які можливості онлайн-банкінгу дозволяють вам організовувати свою роботу, дозвілля родини?

Управляти бізнесом та робити платежі будь-де.

  • - Чи користуєтесь мобільним банкінгом? Що вас приваблює в ньому?

Простота та економія часу.

  • - Чи часто ви буваєте за кордоном? Як проводите розрахунки?

Відносно не часто. Розраховуюсь дебетовою карткою. Від кредитних лімітів відмовився. Як на мене, це найдорожчі кошти.

  • - Як оцінюєте, в порівнянні з розвиненими країнами, Україну щодо легкості та зручності проведення розрахунків?

У нас чудова банківська система. Проте, рівень довіри іноземних партнерів до українських банків бажає кращого.

  • - В чому конкретно для вас відчувається надійність банку?

Важливо, щоб мене чули та оперативно реагували на запити.

  • - Що ви можете порадити тим, хто тільки збирається почати працювати з банком? На що слід звертати увагу при його виборі?

Банк чи компанія – це люди, які його представляють. Для мене важлива команда менеджерів, з якою ми постійно в діалозі. А також зручність і доступність банківських продуктів.


Журнал «Народний банкір» №13/2020

 

Коротка біографічна довідка

Олег Хардін
37 років
Український підприємець, депутат, віце-президент ГО «Всеукраїнська асоціація керівників бізнесу».
Яскраві проекти: компанія «Premier Socks»
Захоплення: підприємницька діяльність, шахи, подорожі
Родина: команда дівчат  – дві доньки, Аліна й Христина, та дружина Оксана.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок