Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Мобільний банкінг: банк у кишені
17 січня 2020
Отримати на e-mail {title}

Розумні ґаджети стали невід’ємною частиною нашого життя: ми використовуємо смартфони не лише для дзвінків та повідомлень, але й для перевірки погоди, перегляду стрічки новин, пошуку інформації, онлайн-покупок тощо.

Як показують результати соціологічного опитування, проведеного Research & Branding Group у лютому 2019 року, більше половини українців (55%) мають смартфон. До того ж, вони настільки полюбили розраховуватися за допомогою цих пристроїв, що за підсумками 2018 року, Україна увійшла в топ-5 країн за кількістю NFC-трансакцій з картками Mastercard та у топ-3 серед 90 країн Центральної Європи, Близького сходу й Африки – з картками Visa.

Для довідки
NFC (Near Field Communication) – технологія бездротового зв'язку малого радіусу дії, що дозволяє здійснювати безконтактний обмін даними між пристроями, розташованими на невеликих відстанях: наприклад, між терміналом, який зчитує, та мобільним телефоном або платіжною карткою.

В Україні за перший квартал 2019 року кількість безконтактних розрахунків за допомогою смартфонів зросла у 35 разів. А мобільний додаток ПУМБ встановили вже більш ніж на мільйон гаджетів. І це не дивно, бо переваг при користуванні банківськими послугами за допомогою смартфона дуже багато. Вже зараз 65% користувачів інтернет-банкінгу ПУМБ віддали перевагу мобільному додатку.

Час – не тільки гроші

Те, що час – це гроші, знають усі. А ще й комфорт, душевний спокій, гарний настрій. З мобільним банкінгом не потрібно шукати банкомат чи відділення фінустанови, витрачати свій час на черги у відділенні, очікувати з’єднання з оператором та вести довгі розмови. Увесь банкінг з купою переваг знаходиться в смартфоні та працює 24/7.

Сьогодні 80% своїх фінансових задач клієнт може вирішити самостійно в телефоні. У будь-який час, у будь-якому місці, без комісій за допомогою мобільного телефону можна розраховуватися у магазині, на заправці, в транспорті. Це – безпечно, швидко і завжди під рукою. Крім того, є можливість створювати шаблони для зручних і швидких переказів за номером картки чи рахунку, сплати щомісячних послуг (мобільний зв'язок, комунальні та інші).

За допомогою налаштувань можна самостійно управляти можливостями банкінгу: змінювати ліміт кількості операцій на день та суми зняття, активувати та блокувати проведення операцій за кордоном чи в інтернеті та інше.

Також зручно контролювати, скільки коштів залишилося на картці, бачити всю історію операцій: надходження на карту та списання з рахунку. Можна додати картки інших банків у «ПУМБ Online» і вільно переказувати кошти між різними картками, погашати кредити і т. ін.

Додатково є можливість використовувати системи мобільних платежів Apple Pay та Google Pay. Використання нових технологій дозволяє мінімізувати кількість даних, які отримує продавець, оскільки замість інформації про картку, її номер, термін дії тощо, передається унікальний номер облікового запису, який шифрується та зберігається на пристрої. Важливо, що банк гарантує безпеку транзакцій.  


Журнал «Народний банкір» №12/2019

Завжди на зв’язку

Як показують дослідження Google, найбільше часу українці проводять у месенджерах Viber, Facebook та Telegram. І фінустанови скористалися цією любов’ю, аби покращити обслуговування своїх клієнтів. Так, за допомогою сервісу банку ПУМБ ви маєте змогу у будь-який час та без дзвінків отримати потрібну інформацію у Viber. Доступ до цієї послуги, можливий за допомогою кнопки Viber на офіційному сайті банку або можна самостійно знайти паблік-аккаунт ПУМБ у додатку та вибрати чат-бот для здійснення простих операцій. У Viber є можливість подати заявку на оформлення кредиту, дізнатися суму планового платежу та останнього зарахування по кредиту готівкою чи кредитній картці, замовити автоцивілку чи дізнатися актуальний курс валют.

Збереження та накопичення

Ви хоча й маєте регулярний дохід та ніяк не почнете відкладати й накопичувати? З мобільним банкінгом це дуже просто. Наприклад, дуже зручний депозит «Вільний». Поповнюйте його у будь-який час на будь-яку суму і накопичуйте на подорож, навчання чи розваги. Вам доступна будь-яка мрія! При цьому вільно знімайте з депозиту будь-яку суму на ваші потреби у режимі 24/7 без втрати відсотків, які будуть нараховуватися щомісяця. Депозит «Вільний»  ̶  до 11%* річних у гривні на суму від 100 грн.

* Інформація станом на 04.12.2019

Влучні підказки

Коли клієнт користується карткою, банк розуміє, на що й коли він витрачає гроші. Це розуміння дає можливість робити нові пропозиції клієнту та своєчасні підказки. Наприклад, клієнт поповнює свій мобільний телефон через третій ресурс. Банк надсилає у Viber інструкцію клієнту, як це зробити без комісії у мобільному додатку. Чи банк відхиляє оплату через недостатність суми залишку на рахунку й одразу пропонує прямо зараз активувати послугу овердрафт, щоб розплатитися за товар. А в майбутньому банк ще й запропонує оформити кредитну картку, щоб уникати незручних ситуацій. Також банк проводить багато навчальних розсилок – як відновити PIN-код та пароль, робити перекази, сплачувати за послуги.

ПУМБ привчає своїх клієнтів самостійно управляти фінансами, стає «непомітним» банком, який зайвий раз не турбує й при цьому завжди поруч.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок