Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Як банк допомагає малому бізнесу
08 квітня 2019
Отримати на e-mail {title}

Як банк допомагає малому бізнесу

Шукати роботу деінде, за об’явами, на інтернет-сайтах або через знайомих, — не єдина можливість працевлаштування і гідного заробітку. Придивіться до себе! У вас напевно є хист до чогось або навіть справжній талант, ви маєте захоплення чи хобі. То чому б не спробувати конвертувати свої здібності та вподобання у власний бізнес? Лише трохи рішучості, завзяття та терпіння — і ви власник своєї справи! А фінансову підтримку вам може надати надійний банк.

Малий бізнес в Європі...

За даними організації Eurostat, лідер малого й середнього бізнесу за основними показниками (чисельність працевлаштованих, сумарний обіг тощо) — Німеччина. Щоправда, за загальною кількістю компаній МСБ її випереджає Італія більш ніж в 1,5 рази (3,7 млн проти 2,4 млн). Сумарна частка доданої вартості, яку створює малий й середній бізнес в країнах ЄС, вже кілька років поспіль складає 57%. Це демонструє високу ефективність такого бізнесу та його реальний вплив на економіку цих країн.

Банки зараз охоче консультують та кредитують малий бізнес, до того ж постійно спрощують умови кредитування.

… та в Україні

Не дивуйтесь: у нас більшість компаній також належать малому та середньому бізнесу. За останніми даними Державної служби статистики за обсягом вироблених товарів/послуг на першому місці — торгівля: 50,8% середніх і 18,8% малих підприємств (у цілому близько 70%!). В основних галузях частка малого бізнесу досить висока: в промисловості — 7,3%, у сільському господарстві — 38,3%, у сфері транспорту — 14,6%.

Цифри свідчать: відкрити свою, нехай і невеличку, справу та зробити її успішною — в нашій країні цілком підйомно та реально!

​Тим більше, що фінустанови добре розуміють переваги такої співпраці: наразі банки (75% від загальної кількості) все активніше кредитують саме малий бізнес — це вигідно і банкам, і невеликим компаніям. 

Народний банкір

Сьогодні технології досягли такого рівня, що замовити відкриття рахунку в банку можна онлайн всього за кілька хвилин. Також надійні банки звичайно пропонують підприємцю послугу персонального консультанта. Ваш особистий менеджер надасть компетентний коментар чи пораду з фінансових питань будь-коли, навіть уночі.

Відкрити бізнес? Легко!

Останніми роками вдвічі, а то й утричі скоротився час, необхідний для ухвалення рішення про видачу кредиту. Сьогодні цей термін сягає 7 днів, причому надати необхідно лише мінімальний пакет документів. Не дивно, що частка малого та середнього бізнесу в Україні помітно зростає. Фінансисти покладають на цю сферу великі надії. Все більше вірять у себе й самі підприємці.

Як поширити інформацію про свій бізнес?

​​Ось ви стали виробляти продукт або надавати послугу, маєте персонал та приміщення. Як зробити, щоб українці дізналися про вас? Для цього існує багато способів, найпростіший з яких — допомогти звичайній людині швидко знайти вас онлайн, на Google-мапі. Все, що для цього потрібно, – зареєструватися на сервісі «Google Мій бізнес» та створити профіль своєї компанії.

Заявити про свої послуги та місцезнаходження на сервісі «Google Мій бізнес» дуже просто!

Народний банкір

Як це працює? Припустимо, в своєму районі ви відкрили кав’ярню або міні-пекарню. Тепер, після вашої реєстрації, кожен мешканець району, ввівши у пошуковому вікні ключові слова, наприклад, «кава поблизу» або «свіжа випічка поруч», напевно про вас дізнається. І це допоможе вам швидше розвивати бізнес, знаходити більше нових клієнтів!

А ще на своїй сторінці в сервісі «Google Мій бізнес» ви матимете змогу поширювати інформацію, публікувати новини, додавати фото і навіть спілкуватися з клієнтами!

Щоправда, очікувати листа з кодом підтвердження вашого профілю, імовірно, доведеться кілька тижнів. Втім, навіть цього можна уникнути… Наприклад, зараз, завдяки співпраці ПУМБ та Google, власник невеликого бізнесу – клієнт банку, має змогу отримати код і підтвердження та зареєструвати своє місце розташування на мапі протягом 7 хвилин.

Отриманий код необхідно ввести в Особистому кабінеті в інтернет-банкінгу — і все!

Віртуальний сервіс Digital ПУМБ – замість відділень

Власники невеликого бізнесу зазвичай підприємливі й рішення приймають швидко. Таким клієнтам банк зобов'язаний надавати оперативні й при цьому вичерпні відповіді. А його продукти повинні економити час та дозволяти швидко заробляти. Віртуальний банк Digital ПУМБ створено з думкою про сучасного підприємця, а його новий інтернет-банкінг «ПУМБ Online Для Підприємців» — справжній дистанційний бізнес-помічник.

Тепер для вирішення будь-якого фінансового питання чи бізнес-завдання до ваших послуг — цілодобовий повноцінний банкінг просто у смартфоні чи іншому девайсі.

Разом із основним функціоналом, який включає доступ до балансу за своїми рахунками, інформацію про курси валют, створення та підписання платежів, формування виписок по рахунку, в новому інтернет-банкінгу підприємці можуть отримувати онлайн-консультації з бухгалтерських, валютних і юридичних питань, додавати свій бізнес на Карти Google за лічені хвилини і навіть формувати та відправляти звітність у податкову онлайн разом з інтегрованим в особовий кабінет сервісом Liga:REPORT.

Обирайте один з трьох бізнес-абонементів на обслуговування — базовий, національний чи міжнародний, які включають платежі у гривні без комісії, відсотки на залишки на рахунках, консультації онлайн або персональні зустрічі з менеджером банку там, де вам зручно, і тоді, коли вам потрібно, та ще багато інших корисних послуг. У сервісі постійно розширюється функціонал.

Економте свій час – на www.digital.pumb.ua можна дізнатися про послуги детальніше, зареєструватися, стати користувачем Digital ПУМБ за кілька хвилин та отримувати підтримку персонального менеджера 24/7.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок