Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Банк у мобільному додатку
08 квітня 2019
Отримати на e-mail {title}

Мобільний банкінг

Сьогодні  практично  повний перелік найбільш поширених банківських послуг можливо отримувати з планшета чи смартфона через мобільний додаток або месенджер. Пов’язано це з інтенсивним розвитком смартфонів. З кожним новим поколінням вони стають все зручнішими й універсальнішими, а ми в свою чергу проводимо в них усе більше часу і завжди тримаємо під рукою.

Отже, сама собою виникла ідея інтегрувати в смартфон ще й повноцінне керування  власними фінансами. Такий дистанційний банкінг стали називати «мобільним». Він простий, зручний, дозволяє клієнтам економити час і не бути прив’язаним до конкретного місця. І ще — він дуже активно розвивається.

Так, додатки для мобільного банкінгу стали одними з найпоширеніших серед американців. За тогорічними дослідженнями фінансової корпорації  Citigroup Inc. (1), з 2000 опитуваних 31% активно використовують мобільні банківські додатки, що поступається лише спілкуванню у соцмережах (55%) та перегляду прогнозу погоди (33%).

1 - https://www.prnewswire.com

Банк у месенджері

За оцінками експертів месенджери — найбільш динамічний спосіб інтерактивного спілкування. Прогнозується, що в найближчому майбутньому за популярністю вони перевершать навіть соцмережі.

За статистикою агентства маркетингових досліджень  DigData на спілкування у месенджерах 67% наших співвітчизників витрачають до 1 години на добу, 24% — близько 3-х годин. А якщо взяти до уваги, що останнім часом кількість користувачів смартфонів в Україні збільшилася до 85%, не дивно, що українські банки активно замислились над тим, як оперативно інтегрувати свої сервіси саме у месенджери.

Які переваги банкінгу в месенджері?

Передусім, це дуже зручно, адже багато фінансових послуг можна отримати за допомогою звичайного листування. Не треба телефонувати на гарячу лінію банку чи користуватися послугою зворотного зв'язку. При цьому всі операції можна виконати дуже швидко.

Наприклад, клієнт ПУМБ, фінустанови, яка першою в Україні представила повноцінний банкінг у месенджерах Telegram і Viber, цілодобово протягом кількох секунд може отримати необхідну інформацію. Скажімо, дізнатися про суму наступного платежу по кредиту, простроченої заборгованості, повного погашення позики тощо.

А ще за допомогою банкінгу в месенджері клієнти ПУМБ можуть оформити електронний поліс страхування для автомобілів, дізнатися актуальний курс валют, поповнити телефон,  надіслати заявку на кредит чи кредитну картку, перевірити рух коштів на рахунку та багато іншого.

Кількість користувачів сервісів ПУМБ у чат-ботах постійно зростає.

За прогнозами експертів, банкінг у месенджері набуватиме все більше популярності. Вже зараз у деяких країнах Європи та США, відправивши повідомлення через месенджер, можна оплатити проїзд у транспорті, рахунок у кафе, розрахуватися за покупки в магазині. Ці нові можливості неодмінно прийдуть і в Україну!

Банк у мобільному додатку

​В новій версії мобільного додатку «ПУМБ Online» реалізовано основні функції, що дозволяють самостійно керувати фінансами з будь-якої точки світу. У ньому можна в будь-який час переглянути інформацію щодо оформлених продуктів, дізнатися суму щомісячного платежу і повну суму заборгованості за кредитами та кредитними картками, переглянути історію операцій, поповнити мобільний без комісії, поповнити або зняти кошти з існуючого депозиту, відкрити депозит «Вільний Online», провести всі види платежів та переказів. Зміни в новому додатку впроваджуються щомісяця.

Народний банкір

Так, нещодавно з'явилися нові можливості у мобільному додатку «ПУМБ Online»:

  • додавати всі власні карти інших банків для зручності переказів;
  • погашати щомісячні платежі  за кредитами з картки іншого банку без комісії;
  • відновлювати пароль доступу до системи «ПУМБ Online»;
  • керувати налаштуваннями послуг з додатку;
  • активувати/скасувати  власний Touch ID чи Face ID;
  • створювати та замінювати  власний PIN-код додатку.

Крім цього, на початку березня у клієнтів з’явиться можливість створювати та керувати  власними шаблонами переказів.

Тільки за три місяці після запровадження нового мобільного додатку його завантажили більше 270 тисяч клієнтів. До речі, це можна зробити зі свого смартфона за посиланнями pumb.ua/ios або pumb.ua/android.

Завдяки новій версії додатку «ПУМБ Online» можна вільно здійснювати перекази просто зі смартфона

Цікаво знати

Скільки років віртуальному банківському сервісу?

Помиляєтеся, якщо думаєте, що 3-4. Усі 24! Перші системи, що дозволяли дистанційно переглядати банківські рахунки, з'явилися в США ще у 1981 році — вони носили характерну назву At-Home Banking («Банк вдома»). Пізніше, з розвитком інтернет-технологій, системи з елементами онлайн-банкінгу розвивалися дещо активніше. В 1995 році в США з'явився перший у світі віртуальний банк — Security First Network Bank, який запропонував користувачам у повній мірі використовувати комунікаційні та сервісні можливості Інтернету. Щоправда, він не отримав масового поширення через тотальну недовіру потенційних клієнтів до електронних технологій. Проте еволюція віртуальних рішень почалась, і вже ніщо не могло її зупинити.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок