Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 13.03.2023
14 березня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Банківська криза в США. Минулого тижня інвестори продовжували оцінювати перспективи подальшого підвищення ключових процентних ставок найбільшими центробанками. У фокусі їхньої уваги — дані про безробіття в США, а також засідання ЄЦБ, заплановане на 16 березня. В п’ятницю американський ринок акцій відреагував значним зниженням на негативні події в американському банківському секторі. Діяльність 16-го за розміром американського банку Silicon Valley Bank (SVB) через фінансові проблеми була зупинена, а сам банк переведений під управління Федеральної корпорації по страхуванню депозитів (FDIC). На вихідних, 11–12 березня, керівництво ФРС, Казначейство та адміністрація Президента США розглядали варіанти рішення даної ситуації. ФРС вже анонсував новий механізм надання підтримки фінансовим установам. Банки, що постраждали внаслідок банкрутства SVB, зможуть отримати кредити строком до одного року, а вкладники – отримати доступ до своїх депозитів.

Оперативна оцінка ВВП. Державна служба статистики здійснила оперативну оцінку ВВП за IV квартал 2022 року: реальний ВВП у IV кварталі 2022 року зменшився порівняно з попереднім кварталом на 4,7% (з урахуванням сезонного фактору), а порівняно з IV кварталом 2021 року – на 31,4%. Згідно оперативної оцінки Міністерства економіки України падіння ВВП України у лютому 2023 року становить 26,0% (±2,0%), що є кращим за показник січня – 32,0% (±2,0%).

МВФ розпочав роботу над новою програмою для України. 08 березня розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонд (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм для обговорення потенційної програми для України, що буде підтримуватись Фондом.

Огляд фінансових ринків 13.03.2023

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок