Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 17.10.2022
18 жовтня 2022

Минулого тижня на світових фінансових ринках спостерігалась висока волатильність. Ключовими тригерами для інвесторів виступають рецесія в економіці, висока та тривала інфляція, падіння ділової активності та монетарне посилення. Крім того, у США стартував сезон квартальних звітів, і його початок виявився слабшим, ніж зазвичай: кількість і розмір позитивних результатів були меншими, ніж у середньому останнім часом.

Тим часом, бізнес в Україні адаптується до воєнних умов та продовжує пом’якшувати свої негативні очікування. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) у
вересні підвищився і становив 46,1 (у серпні – 44,1). Також, Україна очолить Ради керуючих СБ і МВФ.  14 жовтня керуючі країни-члени Групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду обрали Міністра фінансів України Сергія Марченка Головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік. Таке рішення було ухвалено одностайно всіма країнами-членами організацій. Сергій Марченко також головуватиме на Щорічних зустрічах МВФ та Світового банку у 2023 році.

Огляд фінансових ринків 17.10.2022

Новини банку