Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 10.10.2022
11 жовтня 2022
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Американський ринок праці залишається сильним. Безробіття в США у вересні склало 3,5% у порівнянні із 3,7% у серпні. Це стало несподіванкою для аналітиків, які не передбачали зміни. Кількість робочих місць в економіці США у вересні зросла на 263,0 тис. Це мінімальний показник з квітня 2021 року, проте він перевершив очікування аналітиків, які прогнозували підвищення на 255,0 тис. Уповільнення темпів зростання кількості робочих місць є ще однією ознакою того, що підвищення відсоткових ставок почало чинити тиск на економіку. Попри все, оприлюднені дані щодо безробіття в США показали, що американський ринок праці все ще залишається сильним. Ринки сприйняли це як сигнал, що ФРС може знову підняти ставку на 75 б.п. на наступному засіданні (01-02 листопада).

Споживчі ціни в Україні продовжують зростати. Інфляція на споживчому ринку у вересні 2022 року порівняно із серпнем 2022 року становила 1,9%, а у порівнянні з вереснем 2021 року – 24,6%. З початку року інфляція становить 21,8%. 

Також, виконавча рада Міжнародного валютного фонду 07 жовтня схвалила виділення 1,3 млрд дол. США (1005,9 млн СПЗ) для України. Виплата здійснена в рамках «продовольчого шоку» Інструменту швидкого фінансування (RFI), який має допомогти задовольнити нагальні потреби України.

Огляд фінансових ринків 10.10.2022

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок