Аналитические обзоры

Добро пожаловать в Пресс-центр ПУМБ! В этом разделе Вы можете ознакомиться с последними новостями банка и аналитическими материалами о финансовом рынке.

Огляд фінансових ринків 21.03.2022
23 марта, среда

Минулого тижня головна увага світових фінансових ринків була прикута до підсумків засідання ФРС. При цьому торговий тиждень на американському ринку акцій відзначився обвалом провідних фондових індексів до мінімумів поточного року та потужним зростанням наприкінці тижня. Зростання відбулося, головним чином, на тлі зниження цін на нафту та очікувань зниження геополітичної напруги.

ФРС за підсумками чергового засідання (15 -16 березня) вперше за останні чотири роки підняла ключову ставку на 25 базисних пунктів. Наразі діапазон ставки становить 0,25 - 0,50% річних. Таке підняття ставки цілком збіглося з очікуваннями аналітиків. При цьому голова ФРС Джером Пауелл заявив, що американський ЦБ готовий прискорити темпи посилення грошово-кредитної політики у разі потреби.

В Україні відновлюється переробна промисловість. Уряд випустив військові облігації у доларах США.

Огляд фінансових ринків 21.03.2022

arrow