Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Портфель депозитів фізичних осіб ПУМБ в гривні сягнув 13 млрд
27 жовтня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжує нарощувати портфель пасивів. З початку 2021 року портфель гривневих депозитів фізичних осіб ПУМБ збільшився на 33.2%  та сягнув 13,105 млрд грн.

Загалом, за даними НБУ, за період січень-липень 2021 року ПУМБ посів 1 місце за обсягом приросту строкових депозитів фізичних осіб в гривні. 

Крім цього, за період січень-липень 2021 року банк посів 3 місце за приростом загального обсягу (поточні рахунки та строкові депозити) роздрібного депозитного портфеля в національній валюті.

Також, за офіційними даними НБУ, станом на 1 вересня 2021 року ПУМБ входить до ТОП-5 банків України серед 75 діючих в країні за загальним розміром депозитного портфеля фізичних осіб.

Джерело інформації - дані динаміки пасивів банків України на сайті НБУ

Більше 85% депозитів клієнти пролонгують на новий термін.

В структурі загального обсягу депозитного портфеля роздрібних клієнтів ПУМБ доля гривневих вкладів продовжує займати лідерську позицію та становить понад 60%. Зростання депозитного портфеля в гривні зумовлено надійністю ПУМБ, який є банком з 30-ти річною бездоганною депозитною репутацією, що підтверджено безумовним виконанням усіх своїх зобов’язань. Крім того, на вибір клієнтів також впливає значно вища, ніж за валютними вкладами, дохідність гривневих депозитних продуктів. Так, зокрема, ставки за гривневими депозитами в ПУМБ на сьогодні складають: до 10% річних для «Дохідного», до 8,5% річних для «Накопичувального» та до 6% річних для «Вільного» депозитів. Також, на депозитні вклади у гривні розповсюджується програма лояльності ПУМБ (+1% річних до процентної ставки у гривні за умови пролонгації діючого вкладу, відкриття другого депозиту за наявності діючого у ПУМБ, повторного розміщення депозиту та відкриття депозиту за допомогою інтернет додатку "ПУМБ Онлайн". Дохідність валютних вкладів не перевищує 0,1% річних.

Крім того клієнти ПУМБ, розміщуючи строковий депозит у банку також можуть взяти участь у акції «Бонус від депозиту» від фінансових порталів Мінфін та Finance.ua та отримати додатково до 1% від суми вкладу у якості бонусу від порталів.

«Інтерес клієнтів – фізичних осіб до банківських депозитів залишається стабільним.  Для багатьох це зрозумілий та надійний інструмент, який дозволяє зберегти та накопичити кошти. В середньому, один роздрібний клієнт ПУМБ має 2 діючих депозити. Найпопулярніша комбінація – класичний строковий депозит («Дохідний») та депозит на вимогу («Вільний). При цьому комбінація високих фінансових результатів, 30-річний досвід роботи в Україні та конкурентна дохідність депозитів – найкраща гарантія для наших вкладників, що ПУМБ збереже та примножить їхні заощадження», - коментує Микита Малясов, керівник відділу депозитів, Управління пассивних продуктів роздрібного бізнесу, Департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ.

В структурі депозитного гривневого портфеля переважає строковий депозит «Дохідний» – на нього припадає понад 75% портфеля. Максимальна дохідність за цим вкладом складає до 10% річних в гривні. 

ПУМБ є найбільшим українським банком з приватним капіталом, який вже 30 років стабільно працює на банківському ринку України. Банк проводить внутрішнє стрес-тестування згідно з нормативними документами НБУ, банк отримав оцінку SREP 2, а міжнародне рейтингове агентство Fitch надало банку максимально високий рейтинг, який дорівнює рейтингу держави. Банку довіряє понад 1,6 млн клієнтів - фізичних осіб та 83 тис. корпоративних клієнтів. 40 з ТОП-100 найбільших компаній України - наші клієнти.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок